Hirdetés

A Rockstar egyik fejese örül, hogy nem Donald Trump elnöksége alatt kell kiadniuk a Grand Theft Auto VI-ot

|

Dan Houser szavaiból az derül ki, hogy a csapat nem igazán tudna mit kezdeni a jelenlegi politikai helyzettel.

Hirdetés

A Grand Theft Auto széria mindig is arról volt híres, hogy szatírikus formában mutatta be az Egyesült Államokat, ezzel egyfajta görbe tükröt mutatva a társadalom felé. Viszont úgy tűnik, hogy a mostani állapot még a Rockstar Games veterán brigádjának is túl nagy falat lenne.

Hirdetés

Dan Houser, a stúdió egyik alapítója, illetve fejese a GQ-nak adott interjújában beszélt arról, hogy hálás, amiért nem akkor kell kiadniuk a GTA VI-ot, amikor Donald Trump az elnök. Houser szerint a feldühödött politikai frakciók miatt elmosódott a határvonal az igazság és a szatíra között, és emiatt a játékba belecsempészett utalások nagyon hamar elvesztenék aktualitásukat.

Szó esett még a hamarosan megjelenő Red Dead Redemption 2-ről is, ami kapcsán Houser elmesélte, hogy a játék nem lesz 100%-osan hű a valódi történelemhez, így a feminizmus és a faji egyenlőség is helyet kap a vadnyugati kalandban, de valószínűleg csak kis mértékben.

Az Egyesült Államokban 2020-ban lesz legközelebb elnökválasztás, vagyis addig ne nagyon számítsatok a GTA VI-ra.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)