Hirdetés

Guardians of the Galaxy: The Telltale Series - Episode 4: Who Needs You teszt - időhúzás az űr mélyén

|

A Telltale marveles sorozatának utolsó előtti részében már látjuk az alagút végét, de továbbra is kérdéses, hogy mennyire lesz őszinte a mosolyunk, ha egyszer odaérünk.

Hirdetés

Minden Telltale szériában van egy epizód, amelyikben egy kicsit leül a történet és a pörgős akció, a sodró sztori helyett inkább visszavesznek a lendületből a készítők. A Guardians of the Galaxy: The Telltale Series esetében az a kellemetlen, hogy ez már másodszorra történik meg, a Who Needs You alcímet viselő negyedik epizód viszont így is kétségtelenül az éved messze leggyengébb része. Ez különösen annak fényében kínos, hogy eddig sem kaptunk túl acélos részeket.

Hirdetés

Üresjárat

Legutóbb ugyebár akkor búcsúztunk el az őrzőktől, amikor végleg meghatároztuk az Eternity Forge és ezzel tulajdonképpen az egész univerzum sorsát. Az új rész egy rövid küzdelemmel indul (még mindig ne számítsunk olyan csatára, amely megközelíti az első epizódban Thanos ellen vívott harcunkat), majd elszakadunk a főgonosztól és csapatától. Innentől kezdve egy rövid kalandot kapunk, teljesen különválva a fő történetszáltól. Egy hatalmas, föld alatti barlangrendszerből kell kiszabadulnia a csapatnak, emberevő űrkukacokkal kerülnek összetűzésbe, közben pedig Drax múltját is mélyebben megismerhetjük. Így már teljesen egyértelmű, hogy az utolsó részben Groot emlékeibe pillanthatunk majd, amikor faemberünk még egy kedves kis csemete volt.

Sajnos azt kell mondanom, semmivel sem lettünk volna szegényebbek, ha kimarad a Who Needs You epizód. Eddig sem volt erős a szereplők múltjának feltárása (talán Mordály az egyedüli kivétel), így egyetlen résszel a finálé előtt pedig azért már bőven ideje lett volna rákapcsolni, és egy picit izgalmasabbá tenni a fősztorit. Drax emlékképei mellett Gamora vagy Nebula lesz még hangsúlyos szereplője az új résznek, annak függvényében, hogy hogyan döntöttünk korábban az ő sorsukkal kapcsolatban.

A látvány továbbra is veri a korábbi Telltale játékokat, a zene zseniális, és végre zavaró bugok sem piszkítanak bele az összképbe, ezek miatt viszont csak akkor lehetnénk őszintén boldogok, ha maga a játék és főleg annak története is hozná a korábban megszokott színvonalat. Ha a Guardians of the Galaxy: The Telltale Series egy film lenne, biztos vagyok benne, hogy a Who Needs You közel teljes cselekménye a vágószobában végezte volna, és egyetlen rendező sem kockáztatná meg, hogy húzza vele az időt. A készítőknek hatalmasat kell majd villantaniuk az utolsó részben, ha azt szeretnék, hogy ne kellemetlen emlékként maradjon meg a játékosokban a teljes évad.

Menthető ez még egyáltalán?

Lassan nincs más választásunk, mint beismerni: a Guardians of the Galaxy: The Telltale Series a Telltale egyik leggyengébb sorozata. Hiába csendülnek fel a tökéletesen kiválasztott, múltidéző dallamok, hiába viccesek a karakterek, annyira érdektelen, unalmas, silány és mindenfajta feszültséget mellőző történetet kapunk, amit igazából akár idézőjelbe is tehetnék, mert ez a sztori bizony kevés ahhoz, hogy bármilyen érzelmet kiváltson belőlünk. Korábban a Telltale játékaiban izgultunk a szereplőkért, gyűlöltük a gonoszokat, imádtuk a hősöket, tétje volt a döntéseknek. Ebben a játékban hiába veszítettünk el szereplőket, egy cseppet sem tudott meghatni a dolog, mert mint minden rendes képregényben, gondolom, az utolsó epizódban úgyis feltámad mindenki. Ha esetleg mégsem, akkor se fogok egy pillanatig sem szomorkodni.

Nem szabad azonban elfelejteni: a Telltale Games korábban is képes volt meglepni bennünket, simán benne van hát a pakliban, hogy a zárásra előhúznak még valamit a bűvészkalapból.

Guardians of the Galaxy: The Telltale Series - Episode 4
Egyelőre nem igazán látni, hogyan mentheti meg a lezárás a tejes évadot.
Ami tetszett
  • Továbbra is tökéletes zeneválasztás
  • Drax családapaként is bemutatkozik
  • Nincsenek technikai gondok
Ami nem tetszett
  • Szinte semmit sem haladt előre a sztori
  • Hiába próbált feszültséget kelteni, nem sikerült
  • A harc is egyre unalmasabb
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)