Hirdetés

Guardians of the Galaxy: The Telltale Series - Episode 5: Don't Stop Believin' teszt - súlytalan történetnek unalmas zárás dukál

|

A Telltale-féle Galaxis őrzői sorozat záróepizódja elvarrja a nem túl érdekfeszítő szálakat, de idáig már úgyis csak azok maradtak, akik a széria elvakult rajongói.

Hirdetés

Sosem féltem még ennyire egy Telltale-évad befejezésétől, mint most a Guardians of the Galaxy: The Telltale Series záróepizódjától. Az eddig sem túlzottan izgalmas cselekmény a negyedik részre teljesen leült, és végképp nem volt jó hatással arra a sztorira, amelyben az egész galaxis sorsát befolyásoló Eternity Forge lett a legérdektelenebb tényező. Lehet, hogy a Telltale-nek nem kellene a továbbiakban erőltetnie a szuperhősös vonalat, elvégre az új Batman széria sem nevezhető acélosnak. Ha mindenképpen a képregények világából akarnak meríteni, akkor könyörögve kérem őket, gyorsabban készítsék a zseniális The Wolf Among Us második évadát, mert amíg Bigby és mesehős társai tényleg a szívünkhöz nőttek három-négy éve, a Denevérember és az őrzők nem mondhatják el ezt magukról.

Hirdetés

Érdekel ez még bárkit is?

A befejező rész elején az őrzők szétszélednek, de már az előző végén tudhattuk, hogy ez egyetlen pillanatig sem fog komoly problémát jelenteni. Villámgyorsan megoldódik minden, és a játékos sajnálatos módon úgy fogja érezni, nem az ő helyes vagy helytelen döntései alakítják a történetet, hanem maguktól helyrejönnek a dolgok. Ahogy azt sejteni lehetett, most sem úsztuk meg visszatekintős látomások nélkül, Groot emlékei azonban nem a faember tényleges múltját tárják fel. Újabb kihagyott ziccer, hiszen Groot fajának utolsó tagja, a szépen csengő X Bolygó szülötte. Gondoljunk csak bele egy pillanatra, milyen érdekes lehetett volna megismerni a flora colossi faj tagjainak életét, esetleg Groot családját (ha volt ilyen), de ez minimális írói erőfeszítést igényelne.

Sokat elárul, hogy az aktuális látomás fénypontja egy teljesen indokolatlan bajusz, amitől azért bevallom, én is vihogni kezdtem. A karakterek olykor-olykor nagyon közel kerülnek ahhoz, hogy érzelmesebb húrokat pendítsenek meg, de ez nem sikerül mindnyájuknak. Akinek mégis összejön, azon érezni lehet, hogy a szövegét nem egy unalmas délutánon vetették papírra két pocsék automatás kávé elszürcsölése között, hanem foglalkoztak is vele. Ez főleg a harmadik epizódbéli, eddigi legnagyobb döntésünk következményeit érinti.

A nagy finálé ugyancsak keserű szájízzel vesz búcsút a sorozattól. Ugyan a harc végre tényleg élvezetes, legalább olyan jó móka, mint a Thanos elleni első összecsapás, de mégsem érezzük úgy, mintha egy percig is meglett volna az esély a bukásra. Külön kellemetlen, hogy az utolsó nagy csatáig nem kapunk olyan klasszikus muzsikákat, mint a korábbi részekben, ráadásul a csihi-puhi alatt felcsendülő dal sem üt akkorát, mint az eddig hallott nosztalgiabombák.

Az utolsó kapcsolja le a villanyt!

Dicséretes, hogy a Telltale Games nemcsak a már jól bejáratott sorozatait szeretné folytatni, hanem új vizekre is bátran kimerészkedik. Másfél szezonnyi Batman és egy évad Guardians of the Galaxy után viszont bátran kijelenthetjük, nem lesz minden arany, amihez hozzáér a csapat. Egyelőre annyit tudunk biztosan, hogy készül a The Walking Dead utolsó évada, és folytatódik sokak kedvence, a The Wolf Among Us (értelemszerűen befejeződik még a Batman: The Enemy Within is). Kérdem én: mi van a húsba vágóan kegyetlen - és ezért csodálatos - Game of Thrones szériával? Nekem ez volt a kedvencem, és elhiszem, hogy az első évad zárása után nehéz lesz folytatni, de valószínűleg nem én lennék az egyetlen, aki tapsikolna örömében, ha végre bejelentenék a második szezont. Nincs hír a Tales from the Borderlands folytatásáról sem, pedig ez volt az a játék, amelyben a Telltale bebizonyította humoros oldalának zsenialitását is.

Nem kell mindenáron előhúzni egy Guardians of the Galaxy: The Telltale Series-féle újdonságot a kalapból. Inkább jöjjön az, amit a nép akar: kapjanak új évadot kedvenceink, és akkor nekem sem lesz egyetlen rossz szavam sem. Megegyeztünk?

Guardians of the Galaxy: The Telltale Series - Episode 5
Van, amit nem kell folytatni.
Ami tetszett
  • Bajusz
  • Újra élvezetes harc
  • Néhány tényleg érzelmes pillanat
Ami nem tetszett
  • Súlytalan zárás
  • Maguktól megoldódó problémák
  • Csak a végén csendül fel egy jó nóta
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)