Hirdetés

Guild Wars 2 - a játék mikrotranzakciós rendszere

|

Az ArenaNet a Guild Wars esetében egyéni, mások által nem használt fizetési modellt követett.

Hirdetés

Ez évben érkezik a várva várt Guild Wars 2, amely szintén nem lesz havidíjas - "csak" a játékot kell teljes áron megvenni. Azonban mikrotranzakciós lehetőségek lesznek a játékban.

"Hiszünk a mikrotranzakcióban, mert épp futó fejlesztéseket képes finanszírozni előremutató és nyílt módon" - nyilatkozta Mike O'Brien, az ArenaNet társalapítója. 

"Te, a felhasználó döntöd el, mennyi pénzt költesz a játékra megjelenése után attól függően, mennyire jön be Neked. Egy komplett és játszható játékot kapsz mindenféleképpen, de úgy gondoljuk, képesek leszünk további szolgáltatásokat és tartalmakat nyújtani, amelyekért szívesen fizettek majd. S amikor fizettek, azzal a Guild Wars 2 támogatását finanszírozzátok,a melyből gyakorlatilag minden játékos hasznot húz." - tette hozzá. 

A Guild Wars 2 mikrotranzakciói "vizuális megkülönböztetést" és "kifejezést" szolgálnak majd. Időt takarítanak meg és lesznek az accounthoz kapcsolódó szolgáltatások is. 

"Az sosincs rendben, ha egy játékos megvesz egy játékot és nem élvezheti anélkül, hogy tovább vásárolna hozzá. Viszont az sincs rendben, ha valaki a pénzérét nem-fair előnyhöz jut a többiekkel szemben, akik az idejüket áldozzák az előrehaladásra." 

A Guild Wars 2 gazdasága három fizetőeszköz köré épül majd fel: arany, karma és drágakövek. Az arany az in-game pénzegység, a karmát lehet nyerni, de nem lehet kereskedni vele. A gyémántok a vásárolható pénzegység, amelyet a mikrotranzakcióhoz használhatunk majd. 

"A rendszerünk kiveszi az arany-farmolást az ezzel foglalkozó cégek kezéből, és az arany/gyémánt kereskedelmet a játékosok kezébe adja. Ez nagyon fontos, mert így több játékosunk fog tovább tartózkodnia  játékban - több szabadidőt felhasználva. Úgy gondoljuk, ez egy nagyszerű újítás lesz."

A gold farmer cégek minél több valós pénzt keresnek, annál inkább telespammelik a játékot, botokat futtatnak, és accountokat hackelnek meg.

"A mi rendszerünkben el lehet adni az aranyat gyémántért, így akinek gyémántja van, aranyhoz jut, akinek pedig nincs valós pénze gyémántra, az mégiscsak megszerezheti. ezeket a gyémántokat használhatja később mikrotranzakciókra. 

"Mindenki nyer" - vonta le a tanulságot Mike O'Brien. 

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)