Hirdetés

Guild Wars 2 - hivatalosan is ez a legkelendőbb MMO

|

A Guild Wars 2 ma ünnepli első születésnapját, ebből az alkalomból az ArenaNet és az NCSoft nyilvánosságra hozott egy kisebb statisztikát a játék elmúlt egy évéről.

Hirdetés

„Annyi minden történt az elmúlt 12 hónapban, hogy nehéz elhinni, hogy egy évvel ezelőtt, ezen a napon indítottuk útjára a Guild Wars 2-t." - írta mai blogbejegyzésében Mike O’ Brien, az ArenaNet elnöke.

Ezzel az állítással a számadatokat nézve abszolút tudunk azonosulni. Kiderült többek között az is, hogy ezidáig több, mint 3,5 millió példányt adtak el a játékból, ami így a történelem leggyorsabban eladott MMO játékának járó címet is elnyerte. Átlagosan több, mint 460 ezer játékos terheli a szervereket egy időben, ami több, mint Izland teljes lakossága. A játékosok legszívesebben az ember kasztú karaktert csinálnak, legkevesebben pedig a Charrok fajtájával indítanak új játékot. A karakterek 16%-a warrior, legkevesebben pedig a mesmer és az engineer erejében bíznak. Több, mint 470 milliószor segítettek már a játékosok egymáson, ennyiszer élesztették újra egymást, a leghalálosabb ellenség pedig a Risen Thrall, aki eddig nagyjából 20 millió alkalommal ölte már meg a világ általunk irányított lakosait.

Kíváncsian várjuk a következő egy év adatait, vajon mennyiben fognak változni a játék második születésnapjára?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)