Hirdetés

Guitar Hero: Greatest Hits - Teszt

|

„I Wanna Rock!”

Hirdetés

Nemrég született egy tartalmas Guitar Hero-történelmi áttekintés Mayer tollából, és no lám, meg is érkezett az újabb üdvöske, a Greatest Hits. Akik otthonosan mozognak a sorozat által új fogalomszintre emelt játékgitárok világában, tudják, hogy az első, 2005-ben megjelent Guitar Hero óta rengeteg kiadás látott napvilágot, és még többet vettek tervbe. A három „számozott" részen kívül kaptunk Aerosmith-, Metallica-, Rock the 80s-, World Tour-csomagot is, most itt van nekünk a Greatest Hits, nemsokára jön a Van Halen-pack, majd a különböző „Hero-hibridek", amelyek hangszeres alapjai nem gitárok, hanem miniszintetizátor, esetleg DJ-szett.

More than a feeling

A Greatest Hits (más néven Smash Hits) nosztalgiaként szolgál az említett részek többségéhez: a 48, játékban szereplő szám a GH1, 2, 3, valamint a Rock the 80s egyes dalainak „újrahangszerelt" változatai, amelyeket a World Tour által bevezetett mikrofon-gitár-dob kombóhoz optimalizáltak, és amelyekben a Metallicában debütált második lábdob is helyet kapott. Úgy tűnik, minden jövőbeni Guitar Hero-projektet ebből a receptből fognak kikeverni, de addig is nyugodtan élvezzük „boldogságosan" az új rész adta lehetőségeket. Hogy mik is ezek?

Hey You, Godzilla, Lay Down and Play with me

A Greatest Hits alapja ugyanaz, mint a sorozat többi részének: szórakozás a haverokkal, azaz ez egy olyan játék, amely feldobja a hétköznapokat és a bulikat, és amellyel mindenféle valós hangszeres tudás nélkül úgy érezhetjük, hogy mégiscsak zenét csinálunk. Aki elsősorban ezekre az érzésekre támaszkodik a játék során, valószínűleg nagyon boldog lesz a Greatest Hits-el, mivel a sorozat változatos darabjai kerültek fel zenei palettájára. A klasszikus Queen - Killer Queen vagy Lynyrd Skynyrd - Freebird című számán kívül megtalálhatjuk például az Aerosmith Back in the Saddle dalát, vagy a Guitar Hero 3 óta roppant népszerűségre szert tevő Dragonforce - Through The Fire and Flames is helyet kapott a listán. Akadnak, akik csak azért várták a Greatest Hitset, mert végre az őrült gitározás helyett/mellett elénekelhetik vagy eldobolhatják kedvenc számaikat az előző részekből; nekik biztosan meglesz a heti programjuk nyári szünetre, a többiek viszont nem biztos, hogy jó vásárt csinálnak. Alapvetően minden csak az átiratról szól, végre dobolhatunk és énekelhetünk újra, de ezenkívül sok pluszt nem kapunk a pénzünkért, és sajnos még mindig elég borsos árat kérnek el a játékokért. Ezenfelül mindenkiben felmerülhet, és feltehetően fel is merül, hogy ugyan valóban roppant szórakoztató játékról beszélünk, de nem sok picit ez a „pár" kiegészítő? A sorozat lassan Sims-szerű legendává növi ki magát kiegészítői számát illetően, nem is beszélve az ingyen vagy pénzért letölthető tartalmakról, számokról. A válasz is a Sims háza környékén keresendő: amíg van igény a sorozatra, az aranytojást tojó tyúkot nem fogják levágni, és a hihetetlen sikernek köszönhetően lesz még miből játékot csinálni. Ez egyáltalán nem baj, szeretjük a Guitar Herót, szeretjük a nosztalgiát is, és mindennél jobb dobolni ezekre! A Greatest Hits a sorozat rajongóinak ajánlott, de akinek nincs World Tour Bundle szettje (dobbal, mikrofonnal), annak szinte felesleges megvennie, mert ebben a játékban éppen a sokhangszeresség a pláne, enélkül semmi különlegeset nem nyújt.

Ami tetszett
Ami nem tetszett
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)