Hirdetés

Gyíkká változtatott a The Dark Pictures Anthology: Little Hope boszorkánya, de már elmúlt

|

Kipróbáltuk a The Dark Pictures Anthology: Little Hope rövidke demóját, és egyelőre nagyon tetszett az, amit láttunk.

Hirdetés

A The Dark Pictures Anthology első felvonása, vagyis a szinte napra pontosan egy éve megjelent Man of Medan ugyan közel sem volt hibátlan, de koncepciója remekül működött, hiszen a Supermassive Games által korábban például az Until Dawnban alkalmazott alapmechanikákhoz olyan új megoldások társultak, mint a szórakoztató kooperatív játékmód. Sajnos a Man of Medan felejthető karaktereivel és könnyedén kiszámítható "csavarjaival" nem tudta megemelni 2019-ben a pulzusunkat, a folytatás, vagyis a Little Hope azonban sokkal jobb esélyekkel törekszik ugyanerre.

Hirdetés

Ha ő ugyanannyit nyom, mint egy kacsa...

Igazából persze nem is folytatásként kell tekintenünk a Little Hope-ra, a The Dark Pictures Anthology (címéből adódóan nem túl meglepő módon) több különálló játékot foglal magába. A következő túlélőhorror-kaland egy New Englandben található kisvárosba, Little Hope-ba vezet el bennünket, ahol ismét egy társaság tagjai felett vehetjük át az irányítást.

Az egyértelmű főszereplő nem más, mint az egyetemi hallgató, Taylor (Caitlyn Sponheimer), akihez Andrew (Will Poulter), Daniel (Kyle Bailey), és Angela (Ellen David) nevű évfolyamtársai, valamit professzoruk, John (Alex Ivanovici) csatlakozik, miután lerobbant a csapat busza az említett városka közelében. Little Hope 1692-ben vált hírhedtté, ekkor ugyanis elég brutális boszorkányperek zajlottak le itt. Hőseinknek hamar rá kell jönniük, hogy a 300 évvel ezelőtti események szorosan kapcsolódnak hozzájuk, a sötétségbe burkolózó város árnyai között pedig valódi borzalmak lesnek rájuk. 

A The Dark Pictures Anthology: Little Hope demóját volt most lehetőségünk kipróbálni, ami egy aprócska szeletet mutatott csak meg a teljes történetből, ezért a narratíva tekintetében képtelenség messzemenő következtetéseket levonni a próbaverzió alapján.

A sztori felsejlő körvonalai viszont ennyi idő alatt is sokkal izgalmasabbnak tűntek, sokkal több kérdést vetettek fel, mint a 2019-es hajsza a mandzsúriai arany után.

Akkor fából van...

Az első The Dark Pictures Anthology játék esetében pár perc után világossá vált, hogy mi áll a természetfeletti jelenségek hátterében, a Little-Hope-ban ezzel szemben a főszereplők egyik pillanatról a másikra ugrálnak 300 évet az időben, és látnak bele a régi boszorkányperek részleteibe úgy, mintha maguk is részesei lettek volna. A játékos szemöldöke boldogan kúszik ilyen rejtélyek láttán a magasba. Még érdekesebbé teszi az egészet az, hogy az évszázadokkal korábban megtörtént események kulcsfontosságú karakterei közül páran egy az egyben úgy festenek, mint a jelenkori szál szereplői. 

Egyeseknek örömre, másoknak bánatra adhat okot a tény, miszerint nem tűntek el a quick time eventek, szóval, ha esetleg nem tekintetek vissza kellemes nosztalgiával erre a megoldásra, akkor lesznek itt még bajok.

Nem csak döntéseink fényében halhatnak meg ugyanis hőseink, a túl lassan nyomkodott X gomb is megpecsételheti a sorsukat - a demóban erre is volt példa. Persze az általunk választott utak is vezethetnek halálos végkimenetelű balesetekhez. A döntések rendszere, valamint kompánia tagjai közötti, ezek alapján formálódó kapcsolatok már ismerősek lesznek a Man of Medan játékosainak, mélységüket viszont majd csak a teljes játék tudja megmutatni. A sztoriban bőven van potenciál, sőt ezúttal a jump scare-ek is kulturáltabb mennyiségben lettek elszórva - már ami a kipróbálható rövid szegmenst illeti.

Következésképpen boszorkány

A demóban még nem lehetett bekapcsolni a HDR-támogatást, de erre a funkcióra mindenképp szükség lesz akkor, ha nem hunyorogva akarjuk végigjátszani a Litte Hope-ot: koromsötét éjszaka, sűrűn gomolygó ködben botorkált kis csapatunk, az esetek túlnyomó többségében tényleg semmit sem lehetett látni.

A karakterek részletesen kidolgozottak, az animációk is a helyükön vannak. A Man of Medanban egyes arcokat és mimikákat még furának találtam, de ezúttal szerencsére nem éreztem hasonlót. Minden adott tehát, hogy a Little Hope több és jobb lehessen, mint az antológiasorozat első fejezete. Az írói munkán fog állni vagy bukni a dolog (az előző játék esetében is ezt történt), és személy szerint nagyon remélem, hogy ezúttal a sztori és a karakterek is megkapják a narratíváért felelős csapattól a kellő törődést.

A The Dark Pictures Anthology: Little Hope 2020. október 30-án fog megjelenni PC-re, valamint PlayStation 4 és Xbox One konzolokra.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)