Hirdetés

Gyönyörűen mutatnak a PS1-es játékok az Xbox Series S-en

|

Metal Gear Solid és Gran Turismo 4K-ban? Jöhet!

Hirdetés

Dimitris Giannakis, vagyis Modern Vintage Gamer tavaly ősszel kápráztatott el minket egy videóval, melyben az Xbox Series S-en emulált PlayStation 2-es játékokra csodálkozhattunk rá.  

A trükköt a konzol fejlesztői üzemmódja, azaz a Developer Mode tette lehetővé, ami az UWP appok (Universal Windows Platform) támogatásának köszönhetően az emulátorok futtatása előtt is megnyitja az utat.

Hirdetés

Giannakis most előállt a folytatással, s ezúttal az első PlayStation játékait bikázta be a Microsoft fehér dobozán. A mutatványért a nyílt forráskódú DuckStation emulátor felelős, ami nemrég bővült az UWP Xbox porttal, így az utóbbi napokban valósággal rárepült az internet a Series S-es PlayStation-élményre.

Ahogy azt a videó tanúsítja, az 1994-ben megjelent konzol klasszikusai remekül mutatnak 4K-ban: a Silent Hillt, a Gran Turismót, az MGS-t vagy a Chrono Crosst elnézve nekünk is kedvünk támadt beizzítani a nagy öregeket. Az utóbbi különösen jó példa az emulátorokban rejlő potenciálra: 500 százalékos overclock mellett csodamód kisimul a játék hírhedten darabos intrója.

Olvasd telefonon csak a legfontosabb híreket!

Semmi spam, csak napi 2-3 értesítés Viberen, hogy képben maradj a játék- és filmvilág, a geek kultúra legérdekesebb híreivel.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)