Hirdetés

Ha már kiteszed a polcra - ezek voltak 2017 legjobb gyűjtői kiadásai

|

Ház, versenyautó, táska, terrorista Action Man - összegyűjtöttük 2017-ből azokat a speciális kiadásokat, amikért az összes pénzünket hajlandóak lennénk odaadni.

Hirdetés

Az év szinte minden nagy játékát kísérte egy gyűjtői kiadás, mely minimum egy szobrot, jobb esetben valami ennél érdekesebbet is tartalmazott. Jól mutatnak persze a polcon a figurák, de jobban értékeljük, ha a fejlesztők, kiadók mernek kreatívabbak lenni - és idén az átlagnál jobban mertek. Az alábbi listára csak azokat a gyűjtőiket szedtük össze, amik nem csak gyönyörűek, de van bennük fantázia is - ezért nem került fel például a Horizon Zero Dawn Collector's Edition, melyben található egy szép, a főszereplőt ábrázoló szobor és egy hasonlóan csinos artbook, és ez a legtöbb rajongónak persze biztosan elég, de mégsem számít kiugróan kreatívnak - ahogy a Coon figurával csomagolt South Park: The Fractured but Whole gyűjtői sem. Ábécé sorrendben megyünk, nem rangsor szerint.

Hirdetés

2017 legjobb gyűjtői kiadásai

ARK: Survival Evolved Limited Collector's Edition

Sok vizet nem zavart, hogy megjelent az Ark: Survival Evolved teljes változata, hiszen a játék évek óta játszható korai hozzáféréssel, és már egy ideje elég jól működik. Augusztusban viszont piacra került a dobozos verzió, és vele együtt két speciális kiadás, melyek közül a Limited Collector's Edition az igazán érdekes (a másik csak az alapjáték a season pass-szal). A 160 dolláros gyűjtőiben a játék és minden extra tartalom mellett megtalálható egy bőr borítású jegyzetfüzet, benne az összes lény leírásával, egy nyaklánc, egy vászontérkép, egy hanglemez, valamint a Wildcard fejlesztőit ábrázoló plakát. Ez utóbbi kicsit fura, de akinek annyira tetszik a játék, hogy a fejlesztőket szeretné bámulni, lelke rajta. A doboza is szép.

Assassin's Creed Origins Dawn of the Creed Legendary Edition

Nehéz fejből felsorolni az AC: Origins összes különleges kiadását, de az igazat megvallva egyik sem számít a 800 eurós (kb. 250 000 forintos) Legendary Edition mellett. A 73 cm magas Bayek szobor minden szobának éke lehet (főleg, ha az a szoba egy múzeum kiállítóterme), viszont nagyon durván megdobja a csomag árát. Mellette egyébként helyet kapott négy litográfia, két steelbook, a játék minden extrát tartalmazó kiadása, egy artbook, egy hanglemez, egy térkép, művészi kártyák, és egy saskoponya amulett.

Említést érdemel még a 15,5 milliós csomag is, amibe egy Focal fejhallgatót pakoltak egyebek mellett.

Call of Duty WWII Valor Collection

Nem olyan tartalmas vagy különleges, mint a korábbi Call of Duty gyűjtői kiadások (a drónosat, az éjjellátósat és a minihűtőset sosem fogjuk elfelejteni), de így is tökéletes. A Triforce-féle Valor Collectionben van egy zombis poszter, amivel örök traumát lehet okozni, egy bronz szobor, ami háborús hősöket ábrázol, és tökéletes jelképe a második világháborúnak, egy steelcase, öt felvarró a különböző divíziók emblémáival, és egy kard alakú kitűző. Ezek mellé sajnos a Season Pass már nem fért be, az csak a Valor Collection Próban található, viszont ahhoz steelbook is jár.

Danganronpa V3 Limited Edition

A NIS America nem finomkodott a Danganronpa V3 limitált változatával. Aki szeret sokat költeni, a játékot megveheti egy hátizsákkal, egy fejhallgatóval, egy baseball sapkával, két hanglemezzel és egy artbookkal együtt is. Természetesen gyorsan elfogyott, eBay-en 40-50 ezer forint környékén kínálják, ami még egyáltalán nem vészes.

Destiny 2 Collector's Edition

Vitatkozhatnánk azon, hogy az első vagy a második Destiny legnagyobb gyűjtői kiadása-e a jobb, nem is szeretnénk állást foglalni ebben. Tény, hogy a Ghost elég jól nézett ki, de annál sokkal jobb a Ghost formájú gyertyatartó, amihez a különböző bolygók inspirálta aromákkal illatozó gyertyák is járnak. A második rész gyűjtőijének kiemelt eleme a hátizsákként és oldaltáskaként is hordható batyu, amihez napelemes USB-töltő, paracord kötél, és egy melegen tartó fólia is jár, benne pedig egy 15"-os laptopnak való rekesz van. Szép továbbá gyűjtői doboz, amin Calus arcképe látható aranyban, benne pedig egy steelbook, egy kiskönyv, és három bábu található. Természetesen az Expansion Pass és maga a játék is a része.

For Honor Collector's Case

Az Apollyon Edition szódával elmegy, az igazi kincs a Collector's Case, ami csak a uPlay-en keresztül volt megvásárolható. A csomag fő eleme egy állvány, amin három sisak 1:3 arányú mása áll. Ehhez jár még egy szép doboz, egy litográfia, egy hanglemez, és a játék Gold Editionje.

Gran Turismo Sport Collector's Edition

Létezik egy megfizethető GT Sport Collector's Edition, benne DLC-autókkal, egy A4-es könyvvel, egy kisautóval, matricákkal, egyéb játékbeli extrákkal, de ennél sokkal-sokkal izgalmasabb az, amiből csak egy készült, és egy autógyűjtőnél landolt. A tajvani kiadás kb. 12-13 millióért kelt el, viszont aki megvette, kapott a játék, egy PS4 Pro, egy PS VR, egy Sony Bravia 4K TV, egy Thrustmaster T-GT kormány, egy Apiga AP1 versenyülés és 1 évnyi PS Plus előfizetés mellé egy 2018-as Mazda MX5-öt is. Bárcsak lett volna belőle több, sajnos nem voltunk elég gyorsak, lemaradtunk róla. Pedig...

Mass Effect Andromeda Collector's Edition

Az Andromeda finoman szólva is vegyes fogadtatásához tökéletesen illik, hogy két gyűjtői kiadásának egyike sem tartalmazta magát a játékot. Mindkettőben van viszont egy Nomad ND1 replika és egy steelbook. A különbség, hogy míg az olcsóbb, 100 dolcsis változatban csak egy modell szerepel (aminek amúgy lehet nyitogatni az ajtajait és világít a műszerfala), addig a drágább, 200 dolláros kiadásban egy okoskészülékkel irányítható replika. Az ötlet dicséretes, a játék hiánya nem annyira, de úgy gondoltuk, a listáról azért nem hagyjuk le.

Middle-earth: Shadow of War Mithril Edition

A Shadow of War Mithril Edition már csak az ára miatt is kuriózum: 100 ezer forint környékén lehet hozzájutni. Ezért az árért cserébe egy 30 centis szobor, egy szövettérkép, litográfiák, matricák, egy mágneses gyűrű, a zenei anyag, játékbeli tartalmak, fémdoboz járnak az alapjátékkal együtt.

Project Cars 2 Ultra Edition

A Project Cars 2 három különleges kiadása közül egyértelműen a legnagyobb a legjobb, de valószínűleg a legtöbb rajongó beéri a sima Collector's Editionnel is, amibe egy 1:43 méretarányú McLaren 720S-t, egy art bookot, egy Esport Live VIP Passt, egy season passt és egy DLC-t raktak. Ezek mindegyikét tartalmazza az Ultra Edition is, kivéve az autómodellt, azt ugyanis ebben a változatban egy 1:12-es McLaren 720S-re cserélték és mellétuszkoltak még egy aláírt posztert, egy egyedileg számozott snapback sapkát, és egy vázlatfüzetet a 720s fejlődésének történetével. 1000 példány készült belőle, most 140-155 ezer forintért lehet kapni a boltokban.

Resident Evil VII Collector's Edition

Más gyűjtőit kapott az Egyesült Államok, és másmilyet Európa - mindkettőnek megvan a maga előnye és hátránya. Az amerikai annyiban hangulatosabb, hogy a pendrive nem csak egy szimpla levágott ujj, hanem az, ami a demóban is nagy szerepet kapott, illetve jár mellé még egy VHS-re hajazó doboz, egy litográfia, egy jegyzet, egy fémdoboz és a Baker ház zenélő mása is. Az európaiban másképp néz ki és nem zenél a ház, a levágott ujj nem kapcsolható igazán a játékhoz, nincs fémdoboz, csak kifordítható a borító, viszont öt litográfia van egy helyett, és egy huszadik évfordulós artbook is a csomag része. Nektek melyik tetszik jobban?

Ez az európai:

Ez az amerikai:

Sniper Elite 4 Collector's Edition

Valami bizarr oknál fogva csak Ausztráliában került forgalomba, pedig mi is szívesen láttuk volna a Sniper Elite 4 gyűjtőijét. Ebben a legérdekesebb a papírból hajtogatható Karabiner 98k, ami állvánnyal jön; egy kicsit meg kell dolgoznunk vele, de így még jobban örülhetünk neki. Került még bele egy fémdoboz, egy lőszer formájú USB, és négy képeslap is.

The Legend of Zelda: Breath of the Wild Master Edition

A Breath of the Wild gyűjtőije tökéletesen kiegészít egy frissen vásárolt Switchet. Aki ezt veszi, egyrészt megkapja a platform (és az év) egyik legjobb játékát, másrészt kap egy tokot, amivel biztonságban hordozhatja a gépet. Ezek mellé a térkép, a Master Sword szobor, a hanglemez és az érme csak extra ajándék. Ha rangsorolnunk kéne, benne lenne a top 3-ban.

Tom Clancy's Ghost Recon Calavera Collector's Edition

Csak a uPlay Shopon keresztül volt elérhető, erősen korlátozott számban a Calavera kiadás, melyben egy, a Ghostok fejhallgatójához hasonló, PC-vel, PS4-gyel és Xbox One-nal is kompatibilis füles kapott helyet, amit egy festett koponyán pihentethettünk. Ez már önmagában elég volt, hogy a gyűjtői kiadás a legjobbak közé kerüljön, de a térkép, a batyu, a három képeslap, a hanglemez, és a játék Gold Edition kiadása tolt rajta még egyet.

Total War: Warhammer II Serpent God Edition

A Serpent God Edition olyan, mintha régészeti leletekkel pakolták volna meg: Belekerült egy art book, egy gömbpuzzle, fogfaragások, egy vászontérkép, és egy USB-s nyakék. Emellett tartalmaz mindent, amit a limitált kiadás is, így van benne egy matricacsomag, egy mini stratégiai kézikönyv, és egy dombornyomott tok.

Wolfenstein II: The New Colossus Collector's Edition

Bár nem rangsoroltuk a kiadásokat, ha kellene, az első helyre mindenképp a Wolfenstein II: The New Colossus Terror-Billyjét tennénk. A nácik legnagyobb ellenségét egy Action Man-szerű figuraként kaphatjuk meg négy különböző fegyverrel, cserélhető kabáttal, poszterrel, kézikönyvvel, fémdobozzal. Tökéletes gyűjtői egy majdnem tökéletes játékhoz.

Nektek melyik tetszik a legjobban? Valami olyan, ami nem szerepel a listán? Megvettétek esetleg bármelyiket?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)