Hirdetés

Z1: Battle Royale - az új fejlesztők is lemondtak róla, visszavette a Daybreak

|

Össze-vissza dobálják ezt a szerencsétlen projektet. Már csak azt várjuk, hogy mikor változtatják meg a nevét megint.

Hirdetés

A H1Z1-sztori folytatódik, és sajnos nem azzal, hogy elképesztő sikereket arat a játék. Alig több mint egy hónapja vette át a főleg mobiljátékokban utazó NantG fejlesztőstúdió, amely aztán át is nevezte Z1 Battle Royale-ra (PC-n), de nem kellett sok, hogy feladja.

Hirdetés

Miután kiderült, hogy a NantG több kollégájától is megvált, a cég bejelentette, hogy visszatér a  főprofiljához, és inkább csak mobilos cuccokra fókuszál. A Daybreak ezzel visszakapta a haldokló játékot. Egyelőre nem tudjuk, hogy újabb névváltoztatásra kerül-e sor, és ismét H1Z1 néven kell-e keresnünk, de már ez sem kizárt.

Kis ismétlés azoknak, akik nem tudják, hogy mi a helyzet a projekttel: a H1Z1 még 2015-ben került fel a Steam Early Access programjába, aztán 2016-ban kettészedték. A H1Z1: Just Survive megmaradt annak a többjátékos, túlélős címnek, aminek eredetileg szánták, a H1Z1: King of the Kill pedig egy önálló battle royale játék lett. Az előbbi nevéből 2017-ben kivették a H1Z1 részt, és Just Survive címen maradt fenn, egészen 2018. augusztusáig, amikor teljesen lelőtték. A battle royale módot aztán átnevezték csak H1Z1-re, majd nemrég Z1 Battle Royale-ra.

A NantG nyilatkozata szerint a Daybreak nem mondott le a projektről, és továbbra is fenntartja majd a szervereket, illetve tartalmi bővítményekre is számíthatunk még. A helyzet egyébként lehetne elkeserítőbb, ugyanis a Z1-et naponta 4-5000-en pörgetik egyszerre, amivel persze nem kerülhet a battle royale műfaj élmezőnyébe, de az online játékok számait elnézve alapvetően nem áll rosszul.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)