Hirdetés

Ha beüt a krach - Csempészek kritika

|

Ha elszúrsz egy üzletet - ami finoman szólva sem legális - két dolgot tehetsz. 1. Elkezded megfogalmazni a sírfeliratod. 2. Hívod Mark Wahlberget.

Hirdetés

Ha pedig Wahlberg (akit most Chris Farradaynek hívnak) a sógorod, aki egy visszavonult profi csempész, akkor pláne szerencsés vagy.

Ez történik Andyvel is, aki miután kudarcot vall az egyik akció során, az egyik helyi kiskirály rászáll a családjára, miszerint nekik kell kiegyenlíteni a tartozást. Ezért Chris kénytelen visszalépni a bűn ingoványos talajára, hogy megmentse szeretteit, de persze semmi sem megy egyszerűen. Mert lássuk be, ha bármi is simán menne, akkor egy öt perces montázsban le lehetne tudni az egész „határon átcsempészem a szajrét” sztorit – ahogy azt számos más esetben láttuk már – itt viszont erre az akcióra épül az egész cselekmény. És ez a film legnagyobb erénye: egy olyan közegben játszódik, ami érdekes és ebből adódóan feszültséggel teli.

Érdekes, mert csempészekről szóló filmeket nem sokat látunk, tolvaj mozikat annál inkább. Pedig a téma van annyira érdekfeszítő, hogy Hollywood izgalmasabbnál izgalmasabb filmeket szolgáljon fel a témában, pláne ha azt nézzük, hogy a híradások szerint hányszor csuktak le a szakmában tevékenykedőkre.

A Csempészek kritikájának folytatását a CineStar honlapján olvashatod tovább.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)