Hirdetés

Ha Heroes of Might & Magic-rajongó vagy, a Pathfinder: Wrath of the Righteous lesz számodra a tökéletes szerepjáték

|

Konzolos megjelenési dátumot, egzotikus hátasokat és még sok meglepetést hozott a Pathfinder: Kingmaker folytatásának új trailere.

Hirdetés

Már csak néhány hetet kell kibírniuk a CRPG-k rajongóinak, mielőtt fejest ugornának az aranykor (kinek mi, nekem az ezredforduló volt az) szerepjátékainak szellemiségét megidéző Pathfinder: Wrath of the Righteous alsó hangon legalább száz órányi élménnyel kecsegtető kalandjába. Legalábbis PC-n, mivel az Owlcat Games limitált erőforrásai nem teszik lehetővé, hogy egyszerre több különböző verzióra fókuszálhassanak a fejlesztők.

De ne legyünk telhetetlenek, már az is jelentős előrelépés, hogy a Pathfinder: Kingmaker szűk két évéhez képest most csupán hat hónapot csúszik a konzolos premier. De nem csak erről az amúgy fontos információról értesülhettünk az ID@Xbox legutóbbi streamje során, hanem egy sor egyéb érdekességről is lehullott a lepel.

Hirdetés

A legfontosabb különbség a folytatás és az előző rész között az, hogy ezúttal nem nulláról indulva építjük fel birodalmunkat, hanem egy olyan háborút kell lezárnunk, amelyik már egy teljes évszázada zajlik váltakozó intenzitással. Golarion vesztésre áll, városok válnak a lángok martalékává, büszke erődítmények tornyai és falai omlanak porrá a démoni hordák támadásai alatt, mi pedig egy újabb keresztesháború élén megindulunk a túlvilági rémségek ellen, hogy kicsikarjuk a győzelmet, vagy elbukjunk, mint előttünk oly sokan.

Mivel elsődlegesen RPG a Pathfinder: Wrath of the Righteous, a játékidő jelentős részében a sztorihoz kapcsolódó missziókat és opcionális mellékküldetéseket teljesítünk az általunk generált karakter társául szegődő NPC-k segítségével. Ezúttal már hátasunk is lehet, és nem muszáj beérnünk egy táltos paripával, egzotikusabb jószág - például kardfogú tigris vagy dinoszaurusz - nyergébe is pattanhatunk.

A legnagyobb horderejű újdonság azonban nem ez, és nem is az, hogy igazán nagy hatalmú, a halandó lét korlátait meghaladó lénnyé válhatunk a történet végére, hanem az, hogy a háborúba nem egyedül megyünk, hanem seregek élén, és ezek összecsapásait épp úgy vezényelhetjük le, mint a Heroes of Might & Magic játékokban, amikor a két fél felsorakozik egymással szemben az ütközet kezdetén, hogy aztán körről körre haladva felőröljék egymást.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A Pathfinder: Wrath of the Righteous 2021. szeptember 2-án jelenik meg PC-re, fél évvel később, 2022. március 1-jétől pedig már konzolokon is játszhatunk vele. A PS4-es és Xbox One-os kiadások természetesen gond nélkül elindulnak majd az új generáció gépein is.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)