Hirdetés

Ha laggol a Valorant, nem biztos, hogy nálatok van a probléma

|

A Riot Games beszámolója alapján nagyon úgy tűnik, hogy közvetetten ugyan, de a koronavírus állhat a dolog mögött.

Hirdetés

Alaposan fel tudja bosszantani az online játékok felhasználóit az, ha bármilyen okból kifolyólag az egekbe kúszik a ping, és a lag tönkre vágja a játékélményt. A jelenleg béta fázisban lévő Valorantban is egyre gyakrabban felüti a fejét ez a jelenség, de a jelek szerint általános problémáról van szó. Nemrég megjelent egy bejegyzés a Riot Gamestől, amiből egyebek mellett az is kiderült, hogy mi okozza a mostanában elsűrűsödött magas pingeket.

Hirdetés

A játék technikai vezetője, Dave Heironymus elmondása szerint az egyik legnagyobb problémát a komoly mértékben megnövekedett forgalom okozza. A srácok folyamatosan igyekeznek kiépíteni újabb és újabb adatközpontokat, de ez sem egyszerű feladat jelenleg, hiszen sok olyan ország van, ahova most nem túl biztonságos dolog beutazni.

Nem közvetlenül, de úgy tűnik tehát, hogy a koronavírus áll a gubancok mögött, hiszen a járvány miatt továbbra is rengetegen vannak önkéntes karanténban, így értelemszerűen a szokottnál többen ütik el az időt némi játékkal. A szerverek pedig nem minden esetben bírják a megnövekedett terhelést, és emiatt simán előfordulhatnak a váratlan laggolások.

Ti érzékeltétek ezeket a gondokat?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)