Hirdetés

Ha már kiemelkedően jó vagy egy játékban, legalább ne legyél tapló

|

A Destiny 2 egyik játékosa tagja volt az egyik raidet elsők között teljesítő csapatnak - csak épp a felhasználóneve miatt nem játszhat többé.

Hirdetés

Nem árulunk el nagy titkot, ha azt mondjuk, a játékok és általánosságban az internetezők közössége nem csak kedves, elfogadó emberekből áll, de vannak, akik annyira nem tudják elfojtani a belőlük felszínre törő rasszizmust, hogy úgy gondolják, nézeteiket a játékokban használt felhasználónevükön keresztül is mindenki tudtára kell adniuk. A különböző platformok üzemeltetői és a játékfejlesztők is igyekeznek tenni azért, hogy a világ egy boldogabb hely legyen, de van úgy, hogy egy-egy hiba átcsúszik a szűrőkön.

A Clan Elysium a frissítés után 1 óra, 43 perc és 55 másodperccel már le is nyomta a frissített Vault of Glass raidet a Destiny 2-ben, így ők lettek az elsők. Tagjaik teljesen elfogadható neveken játszanak, valahogy sikerült abszolválniuk a szabályokat nem sértő név kiválasztásának rendkívül egyszerű feladatát. A második csapatban viszont volt valaki, aki bant érdemelt neve miatt.

Hirdetés

BiasedBob, Donnie Bandwith, Enji, Noobish és itsjaredlol mellett ott volt #BlackLivesDon'tMatter ("AFeketékÉleteNemSzámít"), aki, miután többen is felszívták magukat, arra írta át steames felhasználónevét, hogy "Stop crying, they don't" ("Ne sírjatok, tényleg nem [számít]"). Ez természetesen szabályzatba ütközik, így a Bungie vezető közösségi menedzsere megerősítette, hogy a játékost kitiltják.

A Vault of Glass visszatérésének hatására egyébként megugrott a játékosszám, a hétvégén a Destiny 2 a Steam harmadik legnépszerűbb játéka lett.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)