Hirdetés

Ha még mindig Xbox 360-on nyúzod a Halo szériát, akkor van egy rossz hírünk

|

Semmi sem tart örökké, még a kiemelkedően sikeres konzolok és játékok támogatása sem.

Hirdetés

A 2005 és 2016 között gyártott Xbox 360 a Microsoft történetének legsikeresebb konzolja volt, amely valóban versenyre tudta kényszeríteni a Sony gépét, egy generáción keresztül fej-fej mellett haladva a PlayStation 3-mal.

A platformra kiadott legnépszerűbb exkluzívok közé tartoznak a Halo franchise tagjai, amelyek még most is, négy évvel a gyártás leállítása után, a One és Series generációk őrségváltásakor teljes Xbox Live-támogatást élveznek. Ez a helyzet azonban már csak ideiglenes.

Hirdetés

A 343 Industries ugyanis közölte, hogy 2021 decemberében, vagyis egy év múlva lekapcsolja, vagy korlátozza az online szolgáltatások zömét, köztük a meccskeresést. A kampányt természetesen az idők végezetéig lehet pörgetni (vagyis hát addig, amíg az öregedő konzol meg nem adja magát), az Xbox 360-hoz ragaszkodó játékosoknak nem kell lemondaniuk Master Chief, Noble Six, Rookie és a többiek kalandjairól.

A fenti képen jól látható, hogy mely funkcióknak kell majd búcsút intenünk a Halo Wars, a Halo Reach, a Halo: Combat Evolved Anniversary, a Halo 3, a Halo 3: ODST, a Halo 4 és a Halo: Spartan Assault esetében. Bizonyos szempontból lezárul egy korszak, ám az érintett játékok öröksége továbbél a Halo: The Master Chief Collection révén Xbox One és Xbox Series konzolokon, valamint PC-n. Jövőre pedig érkezik a Halo Infinite, amely remélhetőleg nem okoz újabb csalódást, amikor legközelebb megmutatják a nyilvánosságnak.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)