Hirdetés

Háborús bűnökkel vádolt zsoldoscsoport főhadiszállásáról streamelt egy orosz gamer

|

A GrishaPutin nevű streamer teljes katonai felszerelésbben jelentkezett be a Wagner-csoport központjából.

Hirdetés

Közel egy éve dúl az orosz-ukrán háború, melynek kapcsán azoknak lett igazuk, akik a konfliktus elhúzódásától tartottak, hiszen a február 24-i évfordulóhoz közeledve sem látszik rövid távú esély a békére.

A háború egyik fontos résztvevője a Wagner Group nevű magánhadsereg, amely a regurális orosz haderőn kívül, de azzal szoros együttműködésben végzi a tevékenységét. A csoport leginkább a brutális módszereiről hírhedt, melyek kapcsán korábban többször is háborús bűnökkel vádolták, például Afrikában és már Ukrajnában is.

Egy 16 éves orosz streamer nemrég ennek a szervezetnek a főhadiszállásából jelentkezett be, teljes orosz katonai felszerelésben, hogy néhány társával a Hearts of Iron IV moddolt változatában játsszák le "Oroszország és a NATO" konfliktusát.

Hirdetés

A GrishaPutin nevű játékos az orosz Facebooknak is nevezett VKontakte-n közvetítette a 4 órás meccset, amely egyébként azzal zárult, hogy Oroszország béketárgyalásokat kezdett a Donald Trump vezette USA-val.

A közvetítés végén GrishaPutin nagyobb képernyőn is megmutatta a Wagner-irodát, mikor levette a katonai maskaráját. Adja magát a kérdés, hogy miként kerülhetett egy tinédzser a világ legrettegettebb zsoldoshadseregének központjába, a válasz pedig az, hogy GrishaPutin az orosz állampárt ifjúsági ágának tagja. A közvetítésről beszámoló PC Gamer szerint egy orosz Telegram-fórum a streamer édesanyját is megszólaltatta, aki úgy nyilatkozott, hogy a fia egy felkérést teljesített.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Egy Twitter-thread alapján a kiadó Paradox Interactive közösségi menedzsere egy ponton megpróbálta lelőni a közvetítést, de ez nyilván nem sikerült, hiszen a stream nem a  Twitchen vagy a YouTube-on, hanem egy orosz üzemeltetésű platformon zajlott.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)