Hirdetés

Habu: a „borotva” éle

|

Manapság a különböző felhasználók számára rengetegféle egér készül, ám a gyártók a fanatikus játékosok igényeit ritkán próbálják kielégíteni. A Microsoft által forgalmazott Razer „gaming mouse” ezen a szomorú trenden próbál változtatni.

Hirdetés



Amikor a Habu fedőnevű egeret a csomagolásban először megláttam, a kissé spártai külső és fekete szín visszariasztott, de jobban megvizsgálva egyre jobban megtetszett. Maga a Habu kívülről egyébként egy IntelliMouse 3.0 belülről Razer hardverrel, csak pár változtatást eszközöltek az eredeti Microsoft designon. A két főgomb például sokkal nagyobb, mint bármilyen más MS egérnél és valamilyen tapadós gumiszármazékkal van befedve, amitől sokkal kevésbé csúszik, miközben egy FPS közben izzad az ujjunk.



„Gombosságok”, és „gombatlanságok”
Hogy mennyire igyekeztek a készítők minden igényt kielégíteni, azt mi sem jellemzi jobban, minthogy a csomagban található egy műanyag kis panel, amellyel lecserélhetjük az egéren található oldalsó gombokat azok számára, akik más pozícióban tartják az ujjukat rajtuk.
Ha viszont már az ujjunk kényeztetéséről beszélünk, akkor azt is meg kell említeni, hogy talán nem volt túl szerencsés ötlet megváltoztatni az eredeti két főgomb méretét, mert előfordulhat, hogy véletlenül a tenyereddel nyomod le a túlságosan hátrahúzódó részüket.
Kicsit furcsa megoldás volt az is, hogy az optikai szenzort az egér aljára helyezték, mert így bizonyos kézmozdulatokra valahogy furcsán reagál. Ezt a nüasznyi kis bosszúságot leszámítva viszont fényévekkel pontosabb és precízebb, mint amit más egereknél tapasztaltam. Sokféle egéralátéten próbáltam és szinte egyiknél sem mozgott rosszul a Habu, pedig a régebbi egereim nagyon kényesek voltak ezen a téren.



Szoftverek
Az egérhez mellékeltek még egy külön szoftvert is, amellyel elképesztő részletességgel állíthatunk be tényleg mindent, amire csak egy ínyenc és szakértő játékosnak szüksége van, a gombok funkcióinak kiosztásától kezdve egészen a mozgatás érzékenységének legaprólékosabb nüánszáig. Mondjuk a lehetőségek egy részét én speciel nem nagyon használtam ki, de az ínyencek, vagy nagy szakértők biztosan ki fogják.



Kék fény
Hab a tortán, hogy az egér rendkívül hangulatos de mégis diszkrét, ízléses kékes fénnyel világít, miközben a számítógépünk be van kapcsolva. Ez különösen olyan éjjeli baglyoknak hasznos, mint én, akik a legtöbbet esténként szoktak játszani.
Mindent összevéve egy stílusos, desingos, de mégsem csicsás egérrel van dolgunk, amely a legigényesebb játékosok is maximálisan meg lesznek elégedve.
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)