Hirdetés

Hacker támadta meg a DotA 2-bajnokságot

|

Komoly DDoS-támadások érték a DotA 2 G-1-es bajnokságát. A támadó így akart megnyerni fogadását.

Hirdetés

Ha valaki követi a DotA 2 G-1 League Twitter-csatornáját, észreveheti, hogy sűrű bocsánatkéréseket írogatnak, amiért a bajnokságon nem mentek éppen jól a dolgok: a helyzet az, hogy kikaptak egy kemény DDoS-támadást.

A PCGamesN jelentése szerint a támadó a 4Chan-on jelentette be, hogy egy 20 000 dolláros (magyar pénzben négy és fél millás) fogadása múlik a verseny befolyásolásán.

Az Evil Geniuses és Absolute Legends csapatok mérkőzése volt az első, amely megingott, olyannyira, hogy végül nem is tudtak felcsatlakozni. A mai nap a Kaipi és a Team Empire szenvedték el a támadásokat. A szervezőknek el kellett halasztaniuk a Team Dignitas és a QPAD Red Pandas közötti mérkőzést is, mert azt is sikerült megbénítani. 

A támadó a Skype hibáját használta ki, amelyben látható a felhasználó IP címe, és azt bombázta spambotokkal. A szervezők állítólag dolgoznak a megoldáson.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)