Hirdetés

Hacker zsarolja a Frogstert

|

Az MMO-specialista céget egy hacker zsarolja 3,5 millió játékos ellopott adataival.

Hirdetés

Augustus87, ezen a néven ismert az a hacker, aki állítása szerint 3,5 millió Frogster felhasználói fiókot bejelentkezési adataihoz fért hozzá. Emberünk azzal fenyegetőzik, hogy nyilvánosságra hozza a felhasználók adatait, valamint lekapcsolja az összes játékszervert, hacsak nem tesz eleget követeléseinek két héten belül a berlini székhelyű kiadó.


A hacker követelései között szerepel például, hogy a Frogster hagyjon fel a fórumtopicok önkényes bezárásának gyakorlatával, és a munkavállalók online aktivitásának állítólagos monitorozásával.
A felhasználói fiókok a Runes of Magic, a Bounty Bay Online, a TERA és további ingyenesen játszható MMO-k játékosait érintik. Augustus87 saját bevallása szerint már félmillió fiókot tört fel és ellenőrzött, elszántságát és a helyzet komolyságát pedig azzal bizonyította, hogy 21 000, javarészt Runes of Magic játékos adatait már nyilvánosságra is hozta a Frogster üzenőfalán.



A moderátorok gyorsan törölték az adatokat, de a kiadó egyelőre csak annyit tehetett, hogy blokkolta a hozzáférést az érintett fiókokhoz, ideiglenesen elérhetetlenné tette a fiókok beállítási lehetőségeit, valamint a fórumokat, hogy ezzel is védje felhasználóit.  
Ezt követően vizsgálták meg tüzetesebben a nyilvánosságra hozott adatokat, amelyek a Frogster állítása szerint 2007-ből származnak, és mára érvényüket vesztették, de ettől függetlenül megtette a feljelentést az illetékes hatóságnál, és egy csoportot hozott létre, melynek feladata kideríteni, miként kerülhetett sor erre az incidensre.

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)