Hirdetés

Hackerek 10 millió dollárt mostak tisztára a Twitchen keresztül

|

Az állítólagosan ellopott bankkártyákkal biteket küldtek át beavatott streamereknek.

Hirdetés

Nagyon érdekes adatok bukkantak a felszínre a Twitch múlt hónapban bekövetkezett feltörése után. A kikerült számok kivizsgálásakor többeknek feltűnt, hogy fura dolgok történnek a török streamerek körül.

MEE és a Gamegar jelentése szerint szerény rajongótáborral bíró tartalomgyártók kaptak feltűnően nagy összegű támogatásokat a Twitch saját fizetőeszközén, biteken keresztül. Több ezer dollárra rúgó adományokról beszélünk, amiket 40-50 átlagnézővel rendelkező csatornák kaptak.

Hirdetés

A fenti oldalak szerint a következő történt:

"A Twitch a bitekből származó összeg 30 százalékát benyeli, a többit pedig hozzácsapja a streamer bevételeihez. Néhányaknál feltűnt, hogy napi 1800 dollárt kerestek, miközben alig nézték őket.

A hackerek a gyanú szerint bankkártyákat vagy banki információkat lophattak, és azokat használták fel bitek vásárlásra. Ezt követően megegyeztek bizonyos streamerekkel, akik a nekik küldött bit-adományok 80 százalékát visszaküldték egy tiszta bankszámlára, gyakorlatilag tisztára mosva ezzel a pénzt.

A hackerek így 2 év alatt mozgattak át 9,8 millió dollárt 2400 török streameren."

Az elmúlt néhány hétben már mindenki észrevehette a gyanús számokat, de az egész ügy akkor nyert lendületet, amikor egy Grimnax nevű török streamer közzétett egy Discord screenshotot. A képen látszik, ahogy az egyik hacker megpróbálja őt is bevonni a csalásba.

Egy másik alkotó, Jahrein (1,7 millió követőjével nagyobb halnak számít a török közösségben) is igyekszik rávilágítani a platformon zajló eseményekre. A közelmúltban még politikusokkal is tárgyalt, hogy a hivatalos szervek figyelmét is felhívhassa az ügyre.

Miközben a török hatóságok vizsgálódnak, addig a Twitch is közbelépett. Állításuk szerint szankcionáltak több mint 150 török Twitch-partnert, és elkezdtek dolgozni azon, hogy elérjék a csalás sértettjeit is. Mi csak azt reméljük, hogy az utóbbi próbálkozás célra vezet, és a megkárosított személyeket kárpótolhatják majd.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)