Hirdetés

Hackerek jutottak be az Activisionhöz, kiszivároghatott a Call of Duty jövője

|

Az egyik dolgozó gépét törték fel, innen jutottak hozzá kényes adatokhoz.

Hirdetés

Nemrég az Insider-Gaming számolt be arról, hogy valamikor 2022 végén, december környékén hackerek bejutottak az Activision egyik alkalmazottjának számítógépére, az onnan elemelt információkat pedig most el is kezdték közzétenni. Egyrészt nagyon úgy fest, hogy idő előtt kiderült a Call of Duty széria jövője kapcsán pár részlet, másfelől a támadók rengeteg dolgozó személyes adataihoz is hozzáfértek - értelemszerűen az igazán nagy gondot az utóbbi jelentheti. 

Az infók egy Twitter-fiókon kezdtek el felbukkanni a mai napon, itt derült fény arra is, hogy a Modern Warfare 2 két DLC-t is kapni fog (erről mondjuk már korábban is érkeztek szivárgások), illetve a Codenamed Jupiter néven emlegetett 2023-as CoD-ról, sőt a jövőre érkező részről, a Codenamed Cerberusról is infókhoz jutottak a hackerek.

Hirdetés

Az említett Twitter-fióknak elvileg egy magánszemély adta át a kényes adatokat, miután nem tudta azokat pénzé tenni. Egy HR-es gépéről szerezték meg mindezt, így juthattak hozzá az Activision dolgozóinak teljes nevéhez, telefonszámához, e-mail címéhez, bérezési kimutatásaihoz, munkahelyi és otthoni címéhez. 

Az Activision egyelőre semmilyen formában sem kommentálta a történteket.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)