Hirdetés

Hackertámadás érte a Capcomot

|

A japán cég elismerte, hogy komoly támadás áldozatává váltak, de mindenkit megnyugtattak, hogy felhasználói információk nem kerültek veszélybe.

Hirdetés

A videojátékiparban újabban meglehetősen elszaporodtak a hacker-támadások, nemrégiben a Crytek és a Ubisoft egyaránt áldozatául esett a kiberbűnözésnek. Ezúttal a Capcomnak gyűlt meg a baja a virtuális betörésekkel, és ugyan egyelőre nem tudni, hogy milyen adatok kerültek rossz kezekbe, a játékosokra ez az esemény valószínűleg nem lesz hatással.

A játékfejlesztő és kiadó nemrég megerősítette, hogy november másodikán, a korai órákban illetéktelen behatolás történt a belső rendszereikre. Ennek következtében az érintett szervereket leállították, hogy csökkentsék az így keletkező károkat.

Hirdetés

Mindebből a játékosok valószínűleg nem sokat érzékeltek, hiszen a szerverek a cég belső rendszeréhez tartoztak, tehát csak a Cacpom dolgozóinak állt le egy pár órára a munka. A behatolás körülményeit jelenleg is vizsgálják a cég biztonsági munkatársai, valamint a helyi rendőrség is. 

Noha a támadók hozzáférhettek belsős adatokhoz, a vállalat megerősítette, hogy minden felhasználói információ sértetlen maradt, így az átlag ember számára a támadás nem okoz akkora gondot.

Mivel azonban nem tudni, hogy milyen információkra tehették rá a kezüket a hackerek, így nincs kizárva, hogy a közeljövőben néhány szivárgás érkezik a vállalat belső projektjeiről. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)