Hirdetés

Hacktag teszt - a hackermacska és a sunnyogó őz kalandjai

|

Ha imádod a Mission Impossible-t, és mindig is hacker vagy kém akartál lenni, akkor ezt a játékot neked találták ki.

Hirdetés

Ha egyetlen barátod sincs, akivel együtt játszanál, el se olvasd ezt a tesztet! Nem mintha a Hacktaget nem lehetne egyedül játszani, de a játékmenet teljes egészében a kooperációra van kihegyezve, és attól lesz igazán szórakoztató, hogy együtt néztek szembe a kihívásokkal.

Hirdetés

Furcsaság, fél egészség

Hogy miért emberszabású macskák, nyulak és őzek bőrébe bújva próbálunk meg beosonni a laboratóriumba, amit öltönyös gorillák és medvék őriznek, arra akkor sem tudnám megmondani a választ, ha pisztolyt tartanának a fejemhez, de kétségtelen, hogy kölcsönöz némi egyediséget a Hacktagnek. Ebben a Mission Impossible-szimulátorban az egyik játékos irányítja a besurranó ügynököt, aki az őröket kicselezve tevékenykedik a helyszínen, a másik pedig a hackert, aki távolról segíti az akciót: kikapcsolja a kamerákat, kinyitja a zárt ajtókat, vagy épp megcsörgeti a telefont, hogy elterelje a szekusok figyelmét. Persze az ügynöknek is viszonoznia kell a kedvességet, hiszen bizonyos tűzfalakon például csak belső segítséggel jut majd át a hacker.

A kódtörés nincs kifejezetten túlbonyolítva: egyedül általában csak egy Konami-kód szerű sorozatot kell beütnünk (fel, fel, le, le, balra, jobbra…), míg a páros feladatoknál meg kell találnunk két halmaz azonos elemeit. Huszonnégy pályán három különböző küldetéstípust kell teljesítenünk, ami három nehézségi szinttel már egész bőséges tartalomnak tűnhet, de a missziók azért nem állítják a feje tetejére a játékmenetet, így is, úgy is végig fogunk trappolni az összes szobán, és meghackeljük az összes számítógépet. A gépeket egyébként mindkét játékos feltörheti, ezek pedig pontot is érnek a játék végi elszámoláskor, amivel egy kompetitív vonalat akartak becsempészni a fejlesztők. Ha azonban nagyon ebbe az irányba visszük el a dolgot, és mondjuk direkt nem engedjük be társunkat a következő szobába, nehogy elhappolja előlünk a pontokat, az nem tesz jót a hangulatnak.

Ahogy haladunk előre a sztoriban, úgy oldhatunk fel különböző képességeket, amelyektől csendesebben lopakodunk, vagy gyorsabban hackelünk, és természetesen kapunk egy valag kozmetikai cuccot is, amivel menőbbé varázsolhatjuk nyúlunkat vagy őzünket. Ezek természetesen lootszéfekben érkeznek, és a cikk megírásának pillanatában még nincs is arra lehetőség, hogy konkrét dolgokat megvásároljunk, de a tervek szerint hamarosan implementálják ezt, természetesen szigorúan in-game valutáért.

Párosan szép az élet

Játszhatunk egyedül, ilyenkor oda-vissza váltogatunk a két karakter között, osztott képernyőn offline, vagy egy random emberrel a neten, illetve egy barátunkkal online. Játékon belül csak előre beállított üzenetekkel kommunikálhatunk, de a hivatalos Discord csatorna elég aktív, úgyhogy ha valaki egyedül adja online játékra a fejét, mindenképp érdemes itt szétnéznie. Ugyanakkor tényleg akkor lesz a legjobb az élmény, ha egy baráttal ültök neki.

Hiába szórakoztam nagyon jól, amit a Hacktag tud, azt a Clandestine egy picit jobban tudta már két éve is. Ott az ügynöknek feltétel nélkül meg kell bíznia a hackerben, és sokkal szorosabb együttműködésre van szükség, valamint a feladatok is változatosabbak. Ettől függetlenül az, aki hangulatos kooperatív játékot keres, ezzel is el fog szórakozni ideig-óráig.

Hacktag
Könnyed, páros kikapcsolódás
Ami tetszett
  • Remek kooperatív élmény
  • Hangulatos látvány és zene
  • Online rangsor a versenyre vágyóknak
Ami nem tetszett
  • Kevés különböző feladat
  • Még nincs teljesen kész
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)