Hirdetés

Ennél értelmetlenebb DLC-t még nem láttunk, mégis van, aki megvette

|

A Hadean Lands majdnem a játék árának háromszorosáért kínált egy egyszerű PDF-fájlt, de volt, aki annak ellenére beruházott a DLC-re, hogy erről előre tájékoztatták.

Hirdetés

A Headen Lands készítője, Andrew Plotkin valószínűleg pontosan tudta, hogy a már több mint két éve megjelent, teljesen szövegre alapuló (még az utasításainkat is be kell gépelnünk), régimódi kalandjátékra nem éppen egyszerű felhívni a mai gamerek figyelmét. A játéktörténelem egyik legőrültebb DLC-jének kiadása után viszont rengetegen kezdtek beszélni az alkotásáról.

Plotkin ugyanis egy PDF-formátumú bizonyítványt árul a 12 eurós alapjáték mellé 32 euróért, amit kinyomtatva és aláírva a játékos ünnepélyesen megígérheti saját magának, hogy különböző végigjátszások, vagy más külső segítség nélkül tolja végig a Headen Landset. A DLC egyébként semmit nem változtat meg a játékon, a vásárló pedig azt csinál a fogadalma után is, amit csak szeretne, ezt pedig a DLC termékoldalán kristálytisztán leírta a fejlesztő is, de szerinte így sem teljesen értelmetlen a dolog.

"Nem lett volna igazán vicces, ha nem gondoltam volna komolyan. Vagy inkább így fogalmazom meg: igazából a játékoson múlik, hogy komolyan veszi-e. Ha leszurkolod a pénzt, akkor komolyan veszed, hogy segítségek nélkül játssz. Akkor pedig már nem is számít, hogy én viccnek szántam-e" - mondta a Headen Lands készítője.

Plotkin elmondása szerint persze voltak, akik kiakadtak, hogy egy PDF fájlt árul egy elég abszurd összegért cserébe, de mivel érthetően leírta, miről van szó, nagy felháborodás nem lett az ügyből.

"Nyilván reméltem, hogy az ötlet felkelti az emberek érdeklődését. Senki nem csinált még ilyet, amennyire én tudom. De nem hittem volna, hogy a DLC-ről is cikkezni fognak, azt hittem csak néhány »Ez vicces volt.« megjegyzést csapnak majd a tesztek végéhez. De a cikkekben mindenhol megemlítették, hogy a Headen Lands jó játék, szóval boldog vagyok" - fejtette ki.

A fejlesztő ugyan pontos adatok azt nem árulhat el, azt megerősítette, hogy volt olyan játékos, aki megvette a bizonyítványt. Plotkin egyébként ki is adott egy kisebb frissítést a Headen Landshez, közben pedig egy, az övéhez hasonló játékok fejlesztését segítő alapítvány elindításán dolgozik.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)