Hirdetés

Halad a korral a Twitch: nemsokára visszapörgethetjük a streameket is

|

Mostanáig a YouTube lejátszó egyik legfontosabb előnye volt ez a funkció.

Hirdetés

Az élő adások varázsa tagadhatatlan, de néha jó lenne belepörgetni a műsorba, pontosabban visszaléptetni, ha valamiért lemaradtunk a fontosabb pillanatokról. Ez az egyik legnagyobb fegyvere a YouTube-nak a Twitchcsel szemben: a tetszőlegesen visszatekerhető élő adások.

A YouTube-on olyan könnyedén ugrálhatunk visszafelé az élő műsorokban is, mintha csak egy videót játszanánk le, de ez a funkció nem létezik a lila oldalon, amit sokan felhasználó nehezményez is. Na, ez fog hamarosan megváltozni.

Hirdetés

A Twitch a Twitteren jelentette, hogy elkezdik tesztelni a visszapörgető funkciót. Néhány néző hamarosan azt veheti majd észre, hogy a videólejátszóján három új gomb látható: visszapörgetés, emlékeztető és trailer.

A visszatekerő gomb pont azt csinálja, amire gondolsz, de a másik kettő már kicsit bonyolultabb. Az emlékeztetővel beállíthatsz magadnak egy értesítést, ami felugrik majd, amikor a streamer következő betáblázott műsora elindul. A trailer gomb megnyomásával lejátszhatjuk a csatorna trailerét, már ha a streamer nem mulasztott el előzetest feltölteni.

A visszapörgetés kapcsán érdemes megjegyezni, hogy miközben a korábbi pillanatokat nézzük vissza, az élő műsor egy kis kockában továbbra is látható lesz majd a kép-a-képben megoldásnak köszönhetően. Ha van olyan streamer, aki nem szeretné, hogy a nézői visszatekerhessék a műsort, annak ki kell kapcsolnia a felvételek rögzítését a csatornáján, vagy beállíthatja úgy is, hogy azok csak privátban kerüljenek mentésre. Mindkét megoldás meggátolja majd a funkció használatát.

Egyelőre nem tudni, hogy a fenti újdonságok mikor lesznek elérhetőek a közönség számára, de a tesztidőszak során egyre többe felhasználónál fognak felbukkanni.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)