Hirdetés

Boldog szülinapot, Half-Life 2!

|

Tizenegy éve jelent meg a modern játéktörténelem egyik fontos mérföldköve, a Half-Life 2. Bár a történet befejezését azóta sem kaptuk meg, a mai napig élmény végigjátszani a Valve mesterművét.

Hirdetés

Tegnap múlt tizenegy éve, hogy 2004. november 16-án kiadta a Valve a Half-Life 2-t. Bár City 17 nyomasztó hangulata, vagy a Ravenholmban átélt rettegés zsenialitása miatt a mai napig sokaknak fájó pont, hogy nem láthattuk soha Gordon és az ellenállók történetének befejezését, nem csak emiatt játéktörténeti darab a lövölde.

A Valve első Source-motoros játéka egy olyan platformban rejlő lehetőségeket mutatott meg, aminek kiváló játékok tucatjait köszönhetjük, amik közül több egy egyszerű modként indult, a technológia utódját pedig csak most tavasszal kellett bemutatnia a készítőknek. A módosított Havok fizikai motornak köszönhetően pedig nemcsak zseniális fejtörőkhöz használhattuk a Gravity Gunt, hanem a harcban is jól jött a nem mindennapi eszköz. Persze nem minden jött be, amiben a Half-Life 2 úttörő volt, míg például az akkor csak idegesítő akadálynak tűnő Steam mára szinte kikerülhetetlen lett, úgy az epizodikus tartalmak kiadására ma már csak nagyon kevesen vállalkoznak. Talán ezek miatt sem lenne elég, ha egy esetleges folytatás csak a sztorit zárná le, a benne rejlő technológiának is lenyűgözőnek kéne lennie. A Half-Life 2 trailere viszont mára eléggé elavult.

Nektek mi a kedvenc Half-Life 2-es sztoritok?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)