Hirdetés

Hinni akarunk - Half-Life 3 pletyka-történelem

|

Szinte túl sokszor hitették el velünk, hogy készül. A létezése mára igazából hit kérdése. Mivel is etettek minket?

Hirdetés

Láttunk az IGN oldalán egy jó kis történeti megemlékezést a nagy hitegetések kapcsán, és úgy gondoltuk, érdemes beszélni erről. Hiszen nem árt tisztán látni: a Half-Life 3 hiszti nem alaptalan, sokszor szivattak már meg minket. Az egész öt hónappal a Half-Life 2 megjelenése után kezdődött. A játék vége alapján egyértelmű volt, hogy jönnie kell valamilyen folytatásnak, a 2004-es klasszikus egyáltalán nem adott semmiféle lezárást a történetnek, nemhogy egy kielégitő befejezést. A Valve persze bejelenti a folytatást Aftermath címmel, a rajongók tűkön ülnek, kedvenc feszítővasuk (meg asszem volt az a Gordon nevű srác) újabb kalandjaira várva.

Mesélj, Gabe!

2006-ban jelentették be, hogy egy játék helyett három epizódban érkezik, illetve azt is, hogy a három epizodikusan megjelenő történetrész valójában a Half-Life 3, felszabdalva. Még ebben az évben, júniusban futott be az Episode One. Az epizodikus megjelenés ekkor egyébként rendkívül divatos: májusban kerül ki az 1998-as SiN című játék epizodikus folytatásának szánt sorozat első része, az Emergence. A kilenc tervezett részből a mai napig egyetlen egy jelent meg.

2007-ben megjelent az Episode Two, illetve Gabe Newelltől megtudjuk, hogy az Episode Three főszereplője is Gordon Freeman lesz. Ezzel megkezdődik a hosszú várakozás. A Valve főembere egyébként mással is borzolta a rajongók kedélyeit. Egy a Steamhez kapcsolódó podcastban nyilatkozott: amellett, hogy bőven kifejtette, éppen nincs semmi mondanivalójuk a Half-Life 2: Episode Three-vel kapcsolatban (köszi, Gabe), panaszkodott egy sort arról, hogy az internet korában folyton nyaggatják a fejlesztőket új infókért. Szegények. Az elhúzódó fejlesztésről csak annyit hintett el, hogy bizonyos mértékben annak az áldozata, hogy a korábbiakkal ellentétben volt lehetőségük kísérletezni ezzel-azzal.

A Szelepet elzárták

Ezzel megszűnt a hivatalos információk folyama, azonban a szemfüles felhasználók találtak még bíztató jeleket. Először a Source fejlesztői eszközcsomagjából került elő egy darab kód, ami a harmadik epizód tartalmaira, egészen pontosan két NPC-re és egy fegyverre utalt. A Valve válasza szerint ez csak egy maradvány, amit nem használ senki, a fejlesztői csomagban is csak egy hiba miatt maradhatott benne. Ez a hiba úgy tűnik, nem egyedülálló a cégnél: az Alien Swarm című játék fejlesztői csomagjában is akadt látszólag a Gordon kalandjainak folytatásához készült munka, egész pontosan néhány MI-elem, ami egy Blob, vagy Blob Brain nevű entitás viselkedéséért felelt volna. Bizonyítékot véltünk felfedezni egy ex-Valve-os önéletrajzában, és a User Picker nevű, rövid ideig publikussá vált belső rendszerben is. Ekkor már tikkeltek a szemek, de a többi néma csend.

Néhány sor kód persze nem tartotta volna fent sokáig az érdeklődést, ellentétben a két alkalommal is kiszivárgott koncepciós rajzokkal. Első alkalommal egy videojátékokhoz készült művészeti munkákat gyűjtő oldal, másodszor pedig a Valve játékairól megjelenő infókat gyűjtő site, a valvetime.net szerkesztőihez "fújta be a szél" a képeket, amelyek egyrészt téli és Földön kívüli környezeteket ábrázoltak, ezek alapján valószínűsíthető, hogy az elveszettnek hitt kutatóhajó, a Borealis, és a Xen bolygó is a helyszínek között szerepeltek, illetve egy törölt negyedik részben Ravenholme-ba is visszatértünk volna. Más művészek is szivárogtattak, az egyik szinkronszínész - aki dolgozott a korábbi részeken - fejtette ki blogján, vajon miért késik ilyen sokat a HL3. Hivatalos kommentárt nem kaptunk soha.

Van hozzá képük?

Persze akármennyire nem szerette volna azt a Valve, attól még valós bizonyítékai kerültek ki annak, hogy dolgoztak valaha a játékon. Azóta ennél is lejjebb csúsztunk. Felültünk egy céges bulin viselt pólónak Spanyolországban bejegyzett (kamu) védjegynek, és izgatottan vártuk a rövid ideig véletlenül nyilvánossá tett belső Valve-os fórum tartalmainak átvizsgálását. Persze akadtak HL3-ra vonatkozó témák, de jóval kevesebb szó esett erről, mint bármelyik ténylegesen fejlesztett projektről.

Miután pedig kiderült, hogy ezek mind nem juttatnak minket semmivel sem közelebb a Half-Life történetének lezárásához, megjelentek a mémek, amik szerint a fináléban hinni olyan, mint a földönkívüliekben. A Valve-nál pedig nem tudnak háromig számolni. Ebben mondjuk van valami.

Szerintetek van rá bármi esély, hogy megjelenik valaha?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)