Hirdetés

Half-Life: Alyx - minden, amit tudnod kell a Valve új játékáról

|

Érdekel a Half-Life: Alyx megjelenési dátum? Vagy az, hogy milyen hosszú lesz? Összeszedtünk mindent, amit jelenleg tudni lehet.

Hirdetés

Szinte hihetetlen, de a Valve egy több mint tíz éves kihagyás után feléleszti a Half-Life szériát - igaz, nem feltétlenül abban a formában, ahogy annak a rajongók örülnének. A Half-Life: Alyx VR játék lesz, viszont csak egy néhány órás maszatolásra számíthatunk. Ha ez nem rúgja be a VR szekerét, akkor semmi.

Hirdetés

Half-Life: Alyx megjelenési dátum

2020. március 23-ától játszhatjuk PC-n, bármilyen SteamVR-os eszközzel.

Half-Life: Alyx platformok és ár

Mióta a PC VR elkezdett előretörni, a Valve látványosan támogatja, így nem meglepő, hogy a játék PC-exkluzív lesz, ellenben minden olyan headsettel játszható, ami SteamVR-képes. A Valve Index tulajdonosai ingyen megkapják, a HTC Vive, az Oculus Rift és a Windows Mixed Reality készülékek vásárlói pedig 49,99 euróért vehetik meg, vagy 10%-os kedvezménnyel 45,99-ért rendelhetik elő.

Half-Life: Alyx történet

A játék nem egy egyszerű spin-off lesz, és ettől egy kicsit jobban fáj, hogy nem hagyományos formában jelenik meg. A sztori a Half-Life és a Half-Life 2 eseményei között játszódik, amikor világ még csak épphogy elkezdett belerázódni a Combine általi megszállásba, és City 17 lakói nézhetik, ahogy épül a Citadel. Alyx Vance-t irányítjuk majd, aki apja, Dr. Eli Vance segítségével próbál ellenállást építeni. Visszatérnek az ismert katonák, egységek, sőt a headcrabek is, akiket levakarhatunk az arcunkról.

Milyen hosszú egy Half-Life: Alyx végigjátszás?

A VR-játékok általában nem a hosszuk miatt érdemelnek ki dícséretet, de a Half-Life: Alyx ebben is változást hozhat. A Valve azt állítja, a belső tesztelőknek körülbelül annyi időbe telt végighaladniuk a történeten, mint a Half-Life 2-n, ami átlagosan kb. 15 órát jelent. Minél alaposabban felfedezzük környezetünket, annál nagyobb lesz ez a szám, de ez egyelőre egészen bíztató. A sztorit egyébként nem a Half-Life veterán Marc Laidlaw írja, de az új írók kérdéseire készséggel válaszolt a csapatnak, így közvetve mégis csak részese volt a fejlesztésnek.

Alyx beszél?

Bizony, de nem a régi hangján szólal meg. Míg Gordon Freeman egy néma hős volt, társa dumálni fog, mert ezzel is szerették volna erősíteni, hogy más élmény legyen az ő szerepében játszani, mint Gordonéban. Merle Dandridge-et Ozioma Akagha váltja, aki a Wolfenstein II: The New Colossusban és a Mirror's Edge: Catalystban is hallható volt - előbbiben mint Barbara Casey, Zena Woodard és Angela Cummings, utóbbiban pedig mint Plastic. Egyébként a Teen Titans Go! sorozatban Bumblebee hangját adta, a Marvel's Runawaysben pedig Tamart játszotta.

G-Man visszatér

Ahogy azt a trailer is elárulta, lesz néhány ismerős harc. G-Mant Mike Shapiro szikronizálja, a Vortigauntokat Tony Todd, a Combine Overwatch hangját pedig Ellen McClain adja, aki GlaDOS-t is megszólaltatta a Portalban. Sajnos az Eli Vance hangját adó Robert Guillaume 2017-ben elhunyt, így az ő helyét James Moses Black foglalta el.

Miből áll a Half-Life: Alyx játékmenete?

A fejlesztők igyekeztek megőrizni a játék alapvető elemeit, mint a fejtörők, a felfedezés és a lövöldözés, de bevezettek újdonságokat is. Az egyik a gravitációs kesztyű, amivel Alyx magához húzhat és a térben mozgathat tárgyakat, akárcsak a korábbi játékokban a Gravity Gun segítségével. Irányítás tekintetében többféle lehetőség közül választhatunk:  játszhatjuk ülve, állva, a szobában mozogva is, illetve eldönthetjük, hogy teleportálással, hagyományos sétálással, vagy lassú, folytonos helyzetváltoztatással szeretnénk-e arrébb mozdulni.

És mikor lesz Half-Life: Alyx mod?

Arról, hogy mennyire lesz modolható, még nincs infónk, de az biztos, hogy a Source 2 segítségével a felhasználók készíthetnek majd pályákat. Reméljük, egy napon eljön a Garry's Mod VR változata is, az lesz aztán csodálatos.

Kíváncsian várjuk tehát, milyen lesz a Half-Life visszatérése, de azért örülnénk, ha azok is részesülnének valahogy az élményből, akiknek nem vonzó a VR. Ti mit gondoltok erről?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)