Hirdetés

Halo 3 magyarországi premier

|

Tegnap este a Mammutban, a Saturn áruházban egy külön műsor keretében ünnepelte meg a Microsoft a Halo 3 világpremierjét, amelyet pontosan éjféltől lehetett kapni a boltokban.

Hirdetés

A műsor este tízkor kezdődött egy irgalmatlan nagy Master Chief szobor felavatásával, amelyhez képest Lenin elvtárs (azóta a Szoborparkban ácsorgó) műemléke kismiska. Az irgalmatlan nagy szobor tényleg jól néz ki, leszámítva azt a tényt, hogy nincsenek rajta ráfestett sérülések és horpadások, ami ugye a Halo 3 egyik jellegzetes újdonsága, no de sebaj.

 


 

Nem beszíl mádzsár

A rövid beszéd után külön sajtótájékoztató keretében hallhattunk a Halo 3-ról a Saturn hátsó részében. Joó Ildikótól, a Microsoft képviselőjétől többek között azt is megtudhattuk, hogy a Halo 3-at ugyan tizenhét nyelvre sikerült lefordítani, de ezek között a magyar sajnos nem szerepel. Ez még a kisebbik baj lenne, a nagyobb gubanc, hogy az Xbox Live továbbra sem működik Magyarországon. Ez azt jelenti, hogy ha veszel egy Xbox 360-at, hozzá egy Halo 3-at és a saját magyar adataidat adod meg, akkor nem használhatod a Live-ot (ergo nem tudsz a neten multiplayerezni, ami a Halo sorozat nagy erőssége...), ha pedig „füllentesz", akkor van rá némi esély, hogy törlik a gamertagodat (amely az elmentett eredményeidet tartalmazza). Joó Ildikó azonban a sajtótájékoztatón megígérte, hogy „erősen lobby-znak az ügy érdekében"... Úgy legyen.

 


 

Master Chief cicababái

A sajtótájékoztató után végre volt alkalmunk rá, hogy kicsit jobban körülnézzünk az üzletben, ahol szinte mindegyik HD televízión a Halo 3 valamelyik trailerje futott. A figyelmünket csak a hatalmas, szinte teljesen fedetlen keblekkel dicsekedő csinos hostess lányok terelték el a játékról, akik úton-útfélen rámosolyogtak az emberre, elemi ösztöneinket birizgálva. A helység közepén egy külön szeparált résznél egy hatalmas tévé mellett a Halo 3 számlálója ketyegett, amelyen azt nézhettük, hogy mennyi idő van még hátra éjfélig, amikor a Halo 3-at már meg lehet vásárolni.

 


 

Kokó is tolta

A nagy eseményig még bőven volt időnk, úgyhogy sikerült mikrofonvégre kapni a játékrajongásáról közismert Kovács Kokó István egykori bokszbajnokot, és Cseh László úszóbajnokot. Kokó elmesélte nekünk, hogy leginkább a sportjátékokat szereti (köztük természetesen a Fight Night bokszjáték sorozatot is, amelyben saját magát is megalkotta és feljutott benne a csúcsra), de nagyon kíváncsi volt már a Halo 3-ra is és mindenképpen ki akarta próbálni.

 


 

I need a hero! (I need Master Chief!)

Pontban éjfélkor döngő léptekkel a csinos hostess lányok kíséretében megjelent maga Master Chief is - illetve az az „ismeretlen katona", aki a Halo hősének műanyag páncéljába bújt. Sokat nem beszélt (helyesebben: egy hangot sem szólt), de egy ilyen hírótól nem is várunk mást, viszont aki akart, az lefotózhatta, amint tolja a Halo 3-at és játszhatott is vele. A legtöbben azért a jelenlévők közül szerintem éjfél után tipliztek haza, hogy végre felpörgessék az Xbox 360-ukban a várva várt játékot...

 


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)