Hirdetés

Halott Xbox 360-ok napja

|

A halottak napja előestéjén ejtette meg a Microsoft a szokásos rendszerfrissítését az Xbox Live internetes hálózatán keresztül. Ez idáig egy érdektelen hír lenne, ám a frissítés igazi drámává fajult, miután bizonyos, a gépüket ismét bekapcsoló játékosok csak egy „ERROR CODE E71” hibaüzenetet kaptak és az Xbox 360-juk soha többé nem indult el normálisan, tehát teljesen elromlott.

Hirdetés


Talán szabályosan meghibbantak a Microsoftnál, hogy a vevőiket szándékosan megkárosítják? Vagy csak ilyen szinten amatőrök a technikusaik? – merülhetnek fel a kérdések az emberben – különösen akkor, ha egy kárvallott Xbox 360 tulajdonosról van szó… Az ügy azonban ennél bonyolultabb… A cég ezzel azokat a játékosokat akarta kiszűrni igen kemény kézzel, akik a fél éve kijött híres firmware hackkel (a DVD lejátszóra feljutatott szoftveres csalással) elérhetővé tették, hogy ne csak pusztán kalózjátékokat futtathassanak, hanem az Xbox Live szolgáltatásait is büntetlenül használhassák. (Az első generációs chippelt Xbox-nál még nem lehetett Live-ozni.)


Collateral damage
A Microsoft büntető szándéka azonban balul sült el... Miközben a hackkelt gépek zömének kutya baja sem lett, addig rengeteg teljesen legális, eredeti, „szűz” Xbox 360 vált teljesen használhatatlanná. Külön fintora a sorsnak, hogy az újabb verziójú firmware hackes 360-nak aztán tényleg az égvilágon semmi baja sem lett, ugyanis ezek állítólag teljesen kiszűrhetetlenek.
De nem tapsolnak az Xbox 360-at árusító üzletek tulajdonosai sem a Microsoft balfogása miatt: állítólag volt olyan szerencsétlen vevő, aki – írd és mondd – négyszer vett új Xbox 360-at és négyszer vitte vissza utána! Ezek után már megköszönte szépen, visszakérte a pénzét és megfogadta, hogy az életben soha nem vesz Xbox 360-at...
Ráadásul éppen most kerül majd boltokba a Gears of War
, vagyis az a játék, amit a korábbi Xbox 360-as gyér felhozatalhoz képest úgy vártak a játékosok, mint a messiást – a kárvallottaknak valószínűleg a Microsoft hibájából kell várniuk még a játékra...


Tördelik a kezüket
A cég hivatalos kommünikéjében már jelezte, hogy tisztában vannak a problémával, de ugyanakkor nem is olyan vészes a helyzet, hiszen – szerintük – csak a felhasználók 1%-ról van szó. „Természetesen teljes mértékben együttműködünk azokkal, akik pórul jártak: vagy kapnak egy másik gépet, vagy helyrehozzuk a régit. Mindenképpen meg akarjuk oldani az ügyet.” – olvashatjuk a hivatalos nyilatkozatukat.
„A következő 24 órában pedig csak arra fogunk koncentrálni, hogy akiknél nem fordul elő ez a probléma, azoknál továbbra se legyen baj.”
Ez az eset mindenesetre nem igazán növeli a vevői bizalmat, pont akkor, amikor a Nintendo Wii és a Sony PS3 révén a hamarosan beinduló konkurencia – az előrejelzések szerint – amúgy is igen csak megizzasztja majd a Microsoftot...
Platformok: Xbox 360
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)