Hirdetés

Hamarosan indul az Overwatch cross-play bétája, de van egy rossz hírünk

|

Egyik kezével ad, másikkal elvesz a Blizzard.

Hirdetés

Felesleges lenne tagadni, hogy az Overwatch-franchise kapcsán a készülő Overwatch 2 a legizgalmasabb téma, de azért az első rész is tartogathat még izgalmas híreket. Ilyen a cross-play, azaz a platformokon átívelő ütközetek engedélyezése is, amit nemrég az Overwatch rendezője, Aaron Keller jelentett be a legfrissebb fejlesztői videóban.

Hogy egyből a lényegre térjünk, a régen várt megoldás bétája "hamarosan" kezdetét veszi, rossz hír viszont, hogy a rajtkor nem lesz cross-progression, vagyis az egyik platformon elért eredményeinket nem vihetjük majd át a többire is. Hogy ez mikor változhat, arról Keller nem árult el semmit, a videóban mindössze annyi hangzik el, hogy dolgozni fognak rajta a jövőben.

Hirdetés

A cross-playt a játék összes platformján, tehát PC-n, Xbox-on, PlayStationön és Nintendo Switch-en is elérhetővé teszik, a játékosok összeeresztésének szabályai azonban nem lesznek egységesek.

A konzolosokat alapból más konzolosokkal sorsolják egy meccsbe, ám ha konzol-PC vegyes csapatokban indulnak, akkor PC-sekkel, vagy más vegyes csapatokkal mérkőzhetnek meg. A PC-seket bármilyen platformmal összesorsolhatják, kompetitív módban viszont nem lesznek vegyes csapatok, konzol és pc külön matchmaking poolt kap.

A GS YouTube csatornája csak rád vár!

Videótesztek, magyarázók, érdekességek, beszélgetések, livestreamek, végigjátszások, magyar feliratos előzetesek.

A konzolosoknál ki lesz kapcsolva az aim assist a PC-konzol vegyes ütközetekben, de a konzolok közti összecsapásokban nem.

A cross-play használatához a konzolosoknak is szükségük lesz egy Battle.net-profilra, amit össze kell kötniük a konzolos fiókjukkal. Aki december 31-e előtt készít magának Battle.net accountot, azt minden platformon egy-egy Golden Loot Box-szal jutalmazzák, tehát több hardver megléte esetén halmozható a jutalom.

Aki konzolosként eddig sem hiányolta, az akár ki is kapcsolhatja a cross-playt, ebben az esetben csak a saját konzoljának népével fog tudni játszani. A PC-sek számára viszont nem lesz lehetőség a cross-play kikapcsolására. A Blizzard külön oldalt szentelt a Cross-play gyakran ismételt kérdéseinek, amit itt tudsz böngészni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)