Hirdetés

Hamarosan játszhatatlanná válik a Dota 2 néhány játékos számára

|

A Steam egyik legnépszerűbb játékától a Valve elvágja a PC-sek egy részét, de jó okkal.

Hirdetés

Éveken át a Dota 2 volt az a játék, amit a nap nagy részében a legtöbben játszottak egyszerre Steamen, de aztán ingyenessé vált a Counter-Strike: Global Offensive, és átvette a vezetést. A Valve MOBA-ja azért még így is nagyon szépen fut, a napi csúcs a cikk megírásának pillanatában 655 ezer, amivel magabiztosan áll a második helyen a 375 ezres PUBG előtt.

Néhány játékos azonban kénytelen lesz búcsút inteni, hacsak nem frissíti rendszerét 64-bitesre.

Hirdetés

A Valve ugyanis figyelmeztetett mindenkit, hogy nyolc év után eljön a pillanat, amikor a játék már nem fogja támogatni a 32-bites operációs rendszereket, és annak érdekében, hogy a Source 2 motor lépést tudjon tartani a technológia fejlődésével, meg kellett hozni ezt a döntést.

Egyben megszűnik a MacOS 10.14-nél régebbi rendszerek, a DirectX 9, az OpenGL, és az XAudio támogatása is, ez utóbbi hármat a DirectX 11, a Vulkan és az SDL Audio váltja.

Szerencsére a játékosok többségét ez nem érinti, de aki elavult gépet használ, annak most már tényleg váltania kell.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)