Hirdetés

Hamarosan megtudhatjuk, mit tervez a Microsoft a Bethesdával

|

Egy jól értesült újságíró szerint a redmondiak néhány héten belül elárulhatják, hogy milyen irányt vesznek a ZeniMax felvásárlása után.

Hirdetés

Az ősz bombahíre volt, hogy a Microsoft 7,5 milliárdos rekordösszegért felvásárolja a Bethesdát és az id Software-t is birtokló ZeniMax Mediát, olyan címeket terelve az Xbox-családba, mint a The Elder Scrolls, a Doom, vagy a Wolfenstein. A nagyszabású üzlet valójában azóta sem zárult le, a redmondiak jelenleg az Európai Bizottság áldását várják a trösztellenes kérdéseket felvető ügylet véglegesítéséhez.

Így aztán arról sem tudunk sokat, hogy valójában mit jelent majd ez az egész az érintett játékok jövőjére nézve: időleges, vagy teljes exkluzivitást, platform-exkluzív DLC-ket, esetleg egy eddig sosem látott konstrukciót?

Hirdetés

A jelek szerint viszont már nem kell sokat várnunk a válaszra, Jeff Grubb, a GamesBeat újságírója ugyanis úgy tudja, hogy a Microsoft már márciusban ki fogja teregetni a lapjait, nem sokkal az Európai Bizottság döntése után.

Grubb a GamesBeat Decides című műsorban tárta fel megérzéseit, melyben arra is kitért, hogy a redmondiak "nagyszabású" keretek között, "alaposan" részletezik majd a jövőt illető terveiket a Microsoft és a ZeniMax egyesüléséről. Az EU-s döntés márpedig a március 5-én esedékes, így ha a GamesBeat szerzőjének helytállók a sejtései, akár néhány héten belül okosabbak lehetünk.

Szerinted hogy alakul a Bethesda és az id Software-játékok sorsa a jövőben?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)