Hirdetés

Hamarosan újabb platformokon érhetjük el az Xbox cloud gaminget

|

Egyelőre csak az androidosok érhetik el bárhonnan az xboxos játékokat, de ez már csak pár hónapig marad így.

Hirdetés

2020 végére mindenki belehúzott a felhő alapú játék területén: az Xbox elindította a cloud gaminget (amit korábban Project xCloudként emlegettek), az Amazon tesztelgeti a Lunát, a Google pedig újabb országokban tette elérhetővé a Stadiát, egyebek mellett nálunk is. 2021-ben további előrelépések várhatók, a Microsoft videojátékos divíziója már ismertette is terveit.

Először is elmondták, hogy novemberben az eddigiek több mint kétszerese volt az Xbox Game Pass Ultimate előfizetők aktivitása, sokan játszottak a Destiny 2: Beyond Lighttal, a Rainbow Six: Siege-dzsel, a Tetris Effect Connecteddel, és az EA Play miatt elérhető Star Wars Jedi: Fallen Orderrel. Az is kiderült, hogy 1,6 milliószor frissítették a felhasználók korábbi játékaikat Xbox Series X|S-esre a Smart Delivery funkcióval, és az új felhasználók 40%-a Xbox Series S-en játszik.

Hirdetés

Ezt követően jelentették be, hogy 2021 tavaszán elindul az Xbox cloud gaming bétája iOS-en és PC-n is. Előbbi esetében böngészőt kell majd használnunk, utóbbinál pedig az Xbox appból és böngészőből is működni fog a szolgáltatás.

A december 11-én hajnali 1-kor induló The Game Awards során újabb meglepetések várnak majd minket, érdemes lesz figyelni, vagy legalább reggel átnézni a híreket.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)