Hirdetés

Három év után elítélték a Megaupload-botrány egyik résztvevőjét

|

Andrus Nõmm bűnösnek vallotta magát. Egy évet és egy napot fog ülni egy szövetségi börtönben.

Hirdetés

Még 2012-ben ütött rajta az FBI a Megauploadon és az ügyben egészen eddig egyetlen ítéletet sem hoztak. 

A Megaupload kitalálója, Kim Dotcom továbbra is Új-Zélandon küzd a kiadatás ellen, Amerikában viszont a rendőrségnek sikerült letartóztatnia a botrány egy másik résztvevőjét. A holland állampolgárságú Andrus Nõmmöt Virginiában tartóztatta le a rendőrség és a programozó bűnösnek vallotta magát, ezért egy évet és egy napot fog ülni a szerzői jogok megsértése miatt.

Nõmm elismerte, hogy a Megaupload több mint "400 millió dollárnyi kárt okozott" és hogy ezzel a csapat "175 millió dollárt keresett" a működésük alatt. Kim Dotcom egy tweetben állt ki a bajtársa mellett.

Dotcom ügyvédje szerint az "ügyész kihasználta Nõmm hátrányos anyagi helyzetét", amiből kifolyólag nem tudott megfelelően védekezni egy ekkora volumenű ügyben. A Megaupload-vezető június másodikán áll újra bíróság elé Új-Zélandon. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)