Hirdetés

Három napja áll a Clark Ádám téren a csodálatos LEGO-oroszlán, nyilván megpróbálták felgyújtani

|

Szerencsére nem sikerült, de így is nagyon szomorú látvány az erről készült fotó.

Hirdetés

Október 27-én, a reggeli órákban egy óriási, az eredeti kőszobrokéval megegyező méretű LEGO-oroszlán jelent meg a Lánchídon. Pár óra után elfoglalta helyét a Clark Ádám téren, azóta is ott áll, és marad is, amíg be nem fejezik a Lánchíd felújítását. A több mint 850 ezer kocka felhasználásával megépült oroszlán teljesen úgy néz ki, mint az eredetiek: 5,80 méter hosszú, 1,70 méter széles, 2,45 méter magas és összesen 2,8 tonnát nyom.

Ezzel a hírrel azonban nem csak a műalkotást méltatjuk, van egy szomorú apropója is: valaki megpróbálta felgyújtani.

Hirdetés

Legalábbis erre utal a hátsó részén felfedezhető kormos feketeség. A szobrot szerencsére bevonták mindenféle réteggel, amely megvédi a káros hatásoktól, igaz, így is megolvadt pár kocka.

Nem tudjuk, ki volt és miért kellett, de egyrészt méltó mementója ez a 2022-es magyarországi közállapotoknak, másrészt gratulálunk.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)