Hirdetés

A Harvard menti meg a Devotion nevű, nagy port kavart horrorjátékot

|

A tajvani játék több olyan elemet is tartalmazott, ami megsértette a kínai játékosokat, ezek egy része pedig elég botrányos volt ahhoz, hogy a Steam is levegye a Devotiont a kínálatából.

Hirdetés

A Red Candle nevű, tajvani játékfejlesztő stúdió büszkén jelentette be, hogy a Harvard Egyetem felveszi a Devotion nevű játékukat a kelet-ázsiai gyűjteményébe. A horror kaland már nem érhető el a Steamen, így legalább egy bizonyos formában tovább élhet. Nagy győzelem ez a csapatnak a tavalyi botrányok után.

Hirdetés

A Devotion tartalmazott egy rajzot, ami kifigurázta Kína elnökét, Xi Jinpinget. A stúdió elnézést kért, de addigra a játékosok már a földig review-bombolták a cuccot, a Steam pedig végül leszedte kínálatából. A fejlesztők ettől függetlenül kijelentették, hogy dolgoznak új játékokon, és hogy ez az egész botrány nem szegte kedvüket.

A Devotion a Harvard gyűjteményében élhet tovább közvetlen a stúdió egy másik játéka, a Detention mellett. Utóbbi egyébként még mindig elérhető Steamen.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)