Hirdetés

Hatalmas gondokat okoz az Overwatch 2 új telefonos követelménye

|

A Blizzard komoly lépésekre készül, hogy megkönnyítse a játékosoknak a bejutást, de a telefonszámos mizéria ettől még rengeteg rajongót ijesztett el.

Hirdetés

Az Overwatch 2 egy ingyenesen játszható FPS, és a Blizzard pontosan tudja, hogy ez mivel jár együtt. A csalók és a smurfök katasztrofális forgatagát elkerülendő, a fejlesztők beiktattak néhány biztonsági megoldást, kezdve a hősök jelentős részének lezárásával.

Ha valaki új fiókot akar, hogy jól lealázhassa vele a gyengébbeket, akkor először meg kell dolgoznia majd a karaktereiért. Egy új telefonszámra is szüksége lesz, ez utóbbi pedig jelentős akadálynak bizonyult a veterán rajongók számára is.

Hirdetés

Az Overwatch 2 ugyanis kötelezővé teszi, hogy egy telefonszámot kössünk a Battle.net fiókunkhoz, és míg ezzel alapvetően nem is lenne probléma, a rendszerük kizárt minden feltöltőkártyás vagy VOIP alapú számot. Ez utóbbi intézkedés volt, ami számtalan potenciális játékosnál verte ki a biztosítékot:

"Majd az első napja pörgetem az OW-t, és imádom. Ez a játék az oka annak, hogy megkedveltem a kompetitív játékokat. Néhány nappal az indulás előtt el akartam intézni mindent, aztán kiderül, hogy a feltöltőkártyás számomat nem használhatom. Teljesen elkeseredtem. Nem fogok előfizetésre váltani egy játék miatt, szóval azután, hogy megvettem a játékot, kipörgettem az összes bétát, és évek óta rajongó vagyok, én nem játszhatok."

A fenti poszt WavePhoenixtől származik, de többen is osztoztak az elkeseredésében.

"A családom nem engedheti meg magának az előfizetést, ennyi. Nem fogom megmondani nekik, hogy váltsanak, mert én videojátékozni akarok, szóval nem overwatchozhatok. Évekig játszottam barátokkal és családtagokkal, de most ennyi, mert nem megfelelő a telefonszámom."

A kavarodáshoz hozzátesz egyébként, hogy vannak olyan feltöltőkártyás számok, amik működnek, és ezt magam is leteszteltem ma reggel. A Vodefone-os, feltöltős számommal minden gond nélkül továbbengedett, és játszhattam boldogan, semmitől, azaz majdnem semmitől (tudjátok, szerver katasztrófák) sem zavartatva.

A tévéműsorok és a filmek szeretik úgy előadni, mintha a kártyás számokat csak bűnözők használnák, de valójában nagyon más a helyzet. Egy 2022 februári jelentés szerint az amerikai mobilpiacon a feltöltőkártyás szolgáltatások egyre népszerűbbek, és kezdik felvenni a versenyt az előfizetéses ajánlatokkal. Két évvel ezelőtt is már 74 millióan használtak kártyás számot Amerikában, és a fentieket elnézve valószínűleg nem lettek kevesebben.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


A Blizzard is érzi, hogy gond van, ezért tegnap este ki is adott egy nyilatkozatot ezzel kapcsolatban. Jelenleg azon dolgoznak a fejlesztők, hogy minél több egykori Overwatch 1 játékost engedjenek be anélkül, hogy kötelezően meg kellene adniuk telefonszámukat. Ez a könnyítés azokra fog vonatkozni, akik 2021. június 9. előtt már játszottak az előddel.

Ha minden rendben megy, akkor a fenti változtatás már holnap életbe fog lépni. A fejlesztők egyébként a sorokról és a szervergondokról egyelőre annyit mondtak, hogy lesznek szerveroldali változások, amelyek remélhetőleg előbb szolgálnak megoldással a helyzetre, mint hogy az emberek belefáradnának a várakozásba.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)