Hirdetés

Hatalmas mérföldkövet ért el az Xbox Cloud Gaming

|

Még mindig a GeForce Now vezet az Xbox Cloud Gaming előtt, de már nem sokkal.

Hirdetés

A Microsoft vezérigazgatója, Satya Nadella nemrég a Build konferencián jelentette be hivatalosan is, hogy az Xbox Cloud Gaming szolgáltatás (leánykori nevén xCloud) immár több mint 10 millió felhasználóval rendelkezik. Nem is teljesítményről beszélünk tekintettel arra, hogy az Xbox Cloud Gaming csak 2020 végén startolt el a nagy nyilvánosság előtt az Xbox Game Pass Ultimate előfizetés részeként. 

Az Xbox Cloud Gaming gyakorlatilag a Microsoft válasza a játékstreamingre: letöltés nélkül, csapán a streaming technológia segítségével tudunk xboxos játékokat pörgetni vele akár még mobileszközökön is. Tavaly komoly fejlesztések is életbe léptek, most már ugyanis Xbox Series X gépeken futnak az elindított játékok a Microsoft szerverparkjaiban, nem "csak" Xbox One X-eken.

Hirdetés

A jelenleg már 26 országban elérhető Xbox Cloud Gaming számai mellé nehéz tényleges versenytársakat állítani, mivel az Nvidia-féle GeForce Now sokkal hosszabb ideje elérhető. A GeForce Now egyébként mostanra 175 millió játékórával és több mint 12 millió felhasználóval büszkélkedhet. Az Nvidia szolgáltatása 70 országban elérhető, és rendelkezik ingyenes tierrel is. 

A szép reményekkel induló Google Stadia kapcsán sosem közöltek hasonló adatokat.

Nem akarsz lemaradni semmiről?

Rengeteg hír és cikk vár rád, lehet, hogy éppen nem jön szembe GSO-n vagy a social médiában. Segítünk, hogy naprakész maradj, kiválogatjuk neked a legjobbakat, iratkozz fel hírlevelünkre!


Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)