Hirdetés

Hatred - tényleg csak felnőtteknek, de kapható lesz?

|

Az első olyan játék lehet a Hatred, ami a legszigorúbb amerikai korhatár-besorolás ellenére mégis kapható lesz a Valve digitális áruházában.

Hirdetés

Megosztotta a játékosközösséget a Hatred, amiben egy őrült tömeggyilkost alakíthatunk majd, ha éppen ehhez van kedvünk. A játék szempontjából kulcskérdésnek számít, hogy megjelenhet-e a Steamen, most pedig talán egy lépéssel közelebb jutottunk ahhoz, hogy megtudjuk, mi is lesz a Destructive Creation alkotásának sorsa.

Annak ellenére, hogy Gabe Newell személyesen intézte el, hogy visszakerüljön a Greenlightra a játék, amikor az ESRB a lehető legszigorúbb, Adult Only besorolást adott a Hatrednek, sokan azt gondolták, ennek hatására meggondolhatja magát a Valve. Eddig ugyanis kifejezetten elzárkóztak attól, hogy a Mature feletti besorolással bíró játékokat forgalmazzanak, ami kiváló indok lett volna, hogy mégis eltávolítsák a shootert a Steamről.

 

Úgy tűnik, erre mégsem kerül sor, a Hatred ugyanis a Greenlight-folyamaton átjutva megkapta véglegesnek tűnő Steam-oldalát. Az amerikai változaton ott is van az ESRB által adott Adults Only jelzés, az európai korhatári besorolást végző PEGI azonban még nem értékelte a Hatredet, így itthonról nem látszik ilyen jellegű információ.

 

A megjelenést 2015 második negyedévére teszik, viszont egyelőre ne vegyük biztosra, hogy meg is vehetjük majd a Steamen is, mint ahogy egyelőre az elővásárlásra sincs lehetőségünk.

 

És persze lehet háborogni, hogy mekkora borzalom ez az egész (a GS szerkesztőség nagy része szerint is az), de a Hatred megjelenés furcsa módon előrelépést is jelenthet a játékok megítélése szempontjából. Azzal ugyanis, hogy engedik egy pszichopata-szimulátor megjelenését, a szólásszabadság ugyanolyan szinten érvényesül, mint bármelyik más médium esetében. Emellett a játékosokat is felnőttként kezelik (már akik életkorukat tekintve tényleg felnőttek), akik önállóan el tudják dönteni, milyen szórakoztató termékeket szeretnének fogyasztani. Ez pedig talán fontosabb annál, minthogy egy adott termék kapcsán mi a személyes véleményünk.

 

Más kérdés, hogy az erőszak-ábrázolás témakörében a Spec Ops: The Line magasságait is elérte már a műfaj, abban reménykedtem (ez teljesen szubjektív álláspont), hogy az igény inkább abba az irányba tolódik el. Főleg azért, mert a Hatred játékmenet szempontjából nem nagyon mutatja jeleit annak, hogy maradandót tenne le az asztalra. Csak polgárt pukkaszt, sokkol, középpontba kerül. Na mindegy, megyek és játszom egy kör First Person Lovert. Ja várjunk, ott meg ruhákat akarnak nekem eladni. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)