Hirdetés

Házkutatást tartott a rendőrség a Steam egyik ígéretes játékának stúdiójánál

|

Az első beszámolók lefoglalt anyagokról szóltak, a fejlesztők viszont nyugtatják a közönséget.

Hirdetés

A februári Steam Next Fest egyik legnépszerűbb játéka a koreai Ironmace keze alatt formálódó Dark and Darker volt, amely lényegében egy belső nézetes PvPvE extraction shooter, csak pokolian sötét dungeonökben és varázslókkal. A játéknak egyelőre nincs megjelenési dátuma, de az eddigi playtestek során rengetegen cuppantak rá, a korai hozzáférés rajtja előtt pedig egy újabb próbakört is tartanak április 14. és 19. között.

A játék készítői azonban csúnya vitába keveredtek a Nexon kiadóval, ami most egy rendőrségi akcióban csúcsosodott ki.

Hirdetés

A történet előzménye tömören annyi, hogy a Nexon még 2021-ben bejelentett egy hasonló  játékot P3 címen, ám ezt már abban az évben le is fújták, néhány elégedetlen fejlesztő pedig megalapította az Ironmace csapatát, és elkezdtek dolgozni a Dark & Darkeren. A Nexon 2022-ben feljelentést tett, amiért a stúdió szerintük a P3-ból lopott kódokat és asseteket használ fel az új projekthez.

Az Ironmace határozottan visszautasította a vádat, a nyomozás viszont továbbra is folyik, és ennek jegyében tartottak most házkutatást a csapat szongnami irodájában. A korai beszámolók a Yonhap News nevű koreai lapra hivatkozva még arról írtak, hogy a hatóságok bizonyos "anyagokat" is lefoglaltak, később viszont ezt a Discordon tagadták a fejlesztők.

"Ne aggódjatok túl sokat amiatt, amit a Nexonnal kapcsolatban hallotok. Az interneten látott dolgok nagy része nem lesz pontos. Nem lesz késés a fejlesztésben, és semmi ok sincs az aggodalomra."

- írta az Ironmace egyik tagja a Dark and Darker hivatalos Discordján, amit a játék egyik rajongói Twitter-fiókja is megosztott.

A GS már a TikTokon is vár

Hírek, érdekességek, tippek, ajánlók, unboxing, hardveres videók, minden, ami 1-2 percbe belefér. Kövess minket TikTokon is!

Az eredeti poszt megerősítette, hogy valóban történt házkutatás, de a rendőrség állítólag nem talált semmi kifogásolhatót.

Cikkünk írásakor tehát egymásnak ellentmondó információink keringenek az online térben, de az biztos, hogy egyhamar nem fog megoldódni a Nexon és az Ironmace konfliktusa. A kiadó egyébként az igaza bizonyítására korábban egy összehasonlító képgalériát is közölt a lefújt P3-ról, amit a PC Gamer hasábjain tudtok megtekinteni.

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)