Hirdetés

Hearthstone - a Google biztonsági vezetője hackelte meg

|

Az új algoritmus elképesztő pontossággal képes megtippelni az ellenfél paklijának lapjait. A Blizzard kérésére nem hozzák nyilvánosságra.

Hirdetés

Elie Bursztein a Google egyik legfontosabb biztonságtechnikai vezetője, akinek a Google új captcha rendszerét és a Chrome-ba épített fejlett kriptográfiát alkalmazó funkciókat köszönhetjük. 

Bursztein már jó ideje dolgozik a Hearthstone-os munkáján, amelyről augusztusban egy előadást is tartott. A fiatalember egyébként maga is nagy rajongó, elég behatóan ismeri a kártyajátékot. A módszer alapjául egy kis adatbányászat és fejlett gépi tanulási módszerek szolgálnak, amelyeknek köszönhetően a program szinte tökéletes pontossággal becsüli meg az ellenfél pakliját.

Bursztein eredetileg nyilvánosságra akarta hozni a programot, de a Blizzardos srácok végül lebeszélték erről. Az alkalmazásban egyébként újrajátszási lehetőség is van, de a fejlesztők szerint ez hamarosan egyébként is a játék részét képezi majd. Ha bővebben szeretnétek olvasni a módszerről, Bursztein feltöltötte előadásának videóját (rengeteg egyéb anyaggal együtt) a blogjára, amit erre találtok. 

Ez megoldás egyébként nagyon könnyen felborítaná a játék egyensúlyát és attól függetlenül, hogy Brusztein nem hozta nyilvánosságra a saját változatát, a kikerült adatok alapján biztosan lesz valaki, aki szintén eljut a megoldásig. Ez komoly problémákat okozhat majd a Blizzardnak.

Ti használnátok hasonló módszereket, hogy előnyre tegyetek szert?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)