Hirdetés

Így látják a fejlesztők a Hearthstone Arena módját

|

A Hearthstone két fejlesztője elmélkedett nemrég egy érdekes interjúban arról, milyen tévhitek és valódi jelenségek figyelhetők meg az Arena módban.

Hirdetés

Az biztos, hogy a Hearthstone fejlesztőinek nincs egyszerű dolga, többek között a folyamatosan megjelenő új lapok miatt. Ez természetesen az Arena módra is hatással van, amivel elég sokat foglalkoznak a Blizzardnál.

Nemrég egy nagyobb interjú részeként mesélt erről Dean Ayala és Yong Woo, akik azt is elárulták, szívesen írnának a tavalyi, az aréna statisztikáit boncolgató blogposzthoz hasonlót, de egy elég fontos döntést kéne meghozniuk ezzel kapcsolatban.

A Hearthstone ezen módjában ugyanis nincs objektív mód arra, hogy meghatározzák, ki a legjobb játékos. Ayala szerint például a legkézenfekvőbb megoldás, a legmagasabb győzelmi arány sem járható út, mert akár egy olyan játékos is előre kerülhet, aki ugyan keveset játszott, de akkor sikeres volt, ettől pedig közel sem számít valóban jó játékosnak.

Szóba került továbbá a kasztok az arénán belüli egyensúlya is, aminek kapcsán nem biztos, hogy a helyes kép alakult ki a játékosokban. Ugyanis ha a Hearthstone-közösségen belül kialakul egy konszenzus a legerősebb classról, a játékról többet tájékozódó játékosok valószínűleg a legjobbnak tartott kasztot választják majd, míg a kevesebb hasznos tippet olvasók valószínűleg egy másikat. De a fórumokat bújó játékos nem feltétlenül azért nyer, mert egy erősebb kasztot választott, hanem azért, mert többet tudott meg a játékról és így kevesebbet hibázik.

Részben ezért is játszottak el a gondolattal, hogy átalakítják az arénában a véletlenszerű lapokat kisorsoló algoritmust, amire két lehetséges megoldást is vázoltak. Az egyik változat szerint a rendszer több, egymást erősítő lapot adna - például ha kiválasztunk egy sárkányt, nagyobb eséllyel kapnánk a sárkányokkal összekombinálható kártyákat és további sárkányokat.

A másik lehetséges megoldás pedig pont azt eredményezné, hogy szándékosan gyengülnek a Hearthstone aréna paklijai, elvéve néhányat a jelenleg rendkívül erősnek számító lények közül, mint például a Spider Tank, vagy a River Crocolisk.

Bár ezek egyelőre mind csupán lehetséges variációk és ötletek a stúdión belül, azt megerősítették a Blizzard munkatársai, hogy valamilyen átalakításra mindenképp készülnek az aréna kapcsán.

Ti milyen gyakran játszotok a Hearthstone arénájában?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)