Hirdetés

Hearthstone: Blackrock Mountain teszt - sárkányok tánca

|

A Hearthstone második kalandja, a Blackrock Mountain a Curse of Naxxramashoz hasonlóan öt új szárnyat nyit meg előttünk, és rengeteg új kártyalapot is hoz, ezért elmerültünk egy kicsit benne.

Hirdetés

Mikor legutóbb rám vicsorgott Nefarian, éppen Blackwing Lair mélyén néztünk farkasszemet egymással. Az a történet ijesztően gyors és erőszakos halállal végződött, utána meg szaladhattam a holttestemhez, hogy még időben revansot vehessek World of Warcraft-beli karakterem álnok legyilkolásáért. A Hearthstone legutóbbi Adventure kiegészítőjében is egészen hasonló volt a felállás. Ő fenyegetőzött, én varázsoltam. A különbség, hogy ezúttal egy sereg is volt velem.

Így neveltem a sárkányt

A Blizzard szépen, egyenletesen adagolja a tartalmakat a Hearthstone-hoz. Első körben kaptunk egy Adventure csomagot, aztán befutott az első kiegészítő, és most megérkezett a második kaland, a Blackrock Mountain. Ahogy a neve is mutatja, egy, a World of Warcraft kalandorok által már jól ismert hegységet látogatunk meg, ami tele van sárkányokkal és a hegyek mélyén rejtőző, egyre mérgesebb törpékkel. Ez így elsőre nem az a hely, ahova hosszú hétvégére lazulni mennénk, de aki új kártyákkal szeretné bővíteni gyűjteményét, jobb, ha megszokja a füstöt és a megzápult sárkánytojások bukéját. Hogy el ne tévedjünk, egy régi ismerős is segít majd, aki eleinte nagyon kedvesen körbevezet minket a hegység barlangjaiban. Egészen addig rendkívül kedves, amíg le nem győzzük esküdt ellenségét, aztán pedig gyorsan szeretne megszabadulni tőlünk. Még gúnyneveket is aggatott ránk. Mondjuk a „buta, inkompetens és tehetségtelen apródok gyilkosa” nem az, amit kiírnék a postaládára, de azt nem mondanám, hogy pontatlan.

Függőségünk tápláléka

Ebből is látszik, hogy a Blizzard megőrizte azt a könnyű humort, amiért annyira szeretjük. A narrátor ismét folyamatosan kommentálja az eseményeket, poénkodik az ellenfeleink butaságain, és ahol tud, szívat minket szabálytalan húzásaival. A vicces körítés mellett mind a 17 főellenség érdekes képességekkel igyekszik megnehezíteni életünket. Coren Direbrew megidéz egy-egy lapot a paklikból, General Drakkisath egy manára korlátozza erőforrásainkat, Chromaggus negatív hatásokkal járó lapokat halmoz kezünkbe. Kifejezetten oktatójellegű csaták is várnak a hegy mélyén: Baron Geddon például komoly büntetéssel sújt minket, ha nem költjük el okosan a rendelkezésünkre álló manát.

Mindegyik bossról írhatnánk egy külön kis történetet, de ezt már csak azért sem tesszük meg, hogy magatok csodálkozhassatok rá a Blizzard kreativitására. A Hearthstone csapata a Class Challange küldetésekért is megérdemli a tapsot. A fura harcok után egy-egy kaszttal is helyt kell állnunk egy blackrock ellenséggel szemben, ehhez pedig speciális paklit kapunk. Ezek a kihívások többnyire inkább poénosak, mint nehezek. A Mage-ben például egy olyan kártyacsomagot kapunk, amiben csak véletlenszerű lények előhívására alkalmas Unstable Portal található, míg a paladinnal egy komplett sárkánysereget irányíthatunk.

A normál bossharcok és a kasztfeladatok után a heroic mód vár ránk. Míg az első két játékmódban új lapokat kapunk a fáradozásainkért, addig a hc-ban a győzelem maga a jutalom. Itt ugyanazok az ellenfelek várnak ránk, mint korábban, csak sokkal erősebbek és ügyesebbek. Tapasztalt játékosok kellenek, és ha sikerül megoldani a hc-harcokat, akkor egy gyönyörű exkluzív kártyaháttér lesz a végső kincs. Ha mindhárom játékmódot letudtátok, jöhet a kísérletezés a kiegészítővel összeszedhető 31 új lappal. Ezeknek egy része ugyan elhanyagolható, de akad pár izgalmas újdonság, amely feldobhatja paklijainkat. Ezzel el is leszünk egy darabig, aztán újra remeghetünk majd egy adag friss kártyacsomagért.

Ami tetszett
Ami nem tetszett
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)