Hirdetés

Hearthstone - több ezer kitiltott fiók botolás miatt

|

Előre szóltak, hogy ez lesz, aki pedig ennek ellenére folytatta a csalást, egy darabig nem játszhat.

Hirdetés

A Blizzard a Hearthstone hivatalos blogján tett közzé egy rövid posztot a közelmúltban történt banhullám kapcsán. Ezek az ügyek kivétel nélkül botok használatához kapcsolódtak, azaz olyan programokat futtattak a kitiltott játékosok, amik előre meghatározott algoritmusok mentén a játékos beavatkozása nélkül játszották le HS-meccsek tömegét.

Ahogy arra hivatkoznak is a posztban, már augusztusban figyelmeztettek a botok használata ellen, egyrészt mivel ez csalás, másrészt mivel botok ellen egyáltalán nem olyan szórakoztató játszani. Azt meg már csak mellékesen megjegyezve, hogy erre épül a HearthStone üzleti modellje is: ha nincs türelmed játszani, fizess a kártyákért.

Bár az eredeti posztban akár végleges kitiltást is kilátásba helyeztek a csalóknak, a most bannolt fiókok 2015-ig nem ülhetnek majd a kártyaasztal mellé. Alább megnézhetitek a méltán híres streamer, Trump találkozását egy bottal. Ezen a videón is jól látszik, hogy azért ezek a programok nem tökéletesek (megmosolyogtató, amikor két spell kijátszása után tesz le egy Violet Teahcert).

Mindenesetre fontos volt a Blizzard fellépése a botolás gyakorlata ellen, ugyanis a kártyákra fordítható arany és egyéb menő cuccok feloldása csak a jéghegy csúcsa volt. Akadt ugyanis olyan jól megírt (vagy szerencsés) bot, ami gazdáját a játékban elérhető legmagasabb, Legend rangra repítette.

Ti találkoztatok már botokkal a játékban?

 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)