Hirdetés

Kirúgta csapata a csalással vádolt Hearthstone-játékost

|

Pedig nem kizárt, hogy tisztességes körülmények között folyt a a játék, de a csalás látszatát is kerülni akarták a torna szervezői.

Hirdetés

A lassan mindennaposnak számító Counter-Strike-os csalások után újabb e-sport közösségre vetült a csalás árnyéka. Ezúttal egy Hearthstone-játékost vádolnak csalással a tegnap kezdődött, háromnapos Pinnacle2 tornán. Bár nem bizonyosodott be, hogy tényleg tisztességtelenül játszott, a csapata úgy döntött, megválik a gyanúba keveredett játékostól.

A verseny élő közvetítése alapján vádolták meg sokan az Archon csapat játékosát, Raphael "Hosty" Tsantilit azzal, hogy a meccsek közben ő maga is nézte közvetítést. Tény, hogy a neve feltűnt a stream nézőinek listájában, illetve sokan látni vélik a megnyitott Twitch-ablakot Hosty monitorainak a háttérben látható tükörképében.

A helyzet még furcsább, ha azt nézzük, hogy a Hostyt alkalmazó csapat, az Archon tulajdonosa a a Pinnacle2 versenyt is szervező Jason "Amaz" Chan. Amaz a vádakat döntve súlyos döntést hozott: "Az Archon úgy döntött, megválik Hostytól. Nem nézünk el semmi olyat, ami veszélyezteti a játék integritását" - írta a csapat hivatalos twitterén.

Emellett közzétett egy üzenetet a személyes fiókjáról is, amiben kicsit árnyalta a döntést: "Hosty nagyszerű srác, és barát, és én úgy hiszem, nem csalt. Az, hogy megváltunk tőle, nem csupán a Pinnacle2 miatt volt." Amaz elképzelése a csalás valótlanságról egyébként nem feltétlenül alaptalan.

Egyrészt a stream tíz perc késéssel fut, pontosan az ilyen csalások megelőzésére, de természetesen egy elég hosszú meccs alatt hatalmas előnyt jelenthet, ha az ember tudja, milyen kártyái vannak (vagy lehetnek) az ellenfelének.Másfelől nehezemre esik elképzelni, hogy amennyiben Hosty tényleg csalt volna, mindkét meccsét elveszítette volna 3:1 arányban, ahogy az a verseny csoportkörében történt.

Hosty hivatalos válasza még várat magára: "Holnap kaidok valami hivatalosat, de nem csaltam" - írta a Twitteren. Korábban a redditen reagált a vádakra, itt azt írta,  bár valóban be volt lépve a verseny közvetítésébe, nem nézte azt.

Mit gondoltok, ki lehet majd deríteni, tényleg csalt-e Hosty?

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)