Hirdetés

Hearthstone: One Night in Karazhan teszt - kirúgjuk a torony oldalát

|

A Hearthstone legfrissebb kiegészítőjében Medivh otthonába látogattunk, az ott szerzett lapokkal pedig még erősebbé tettük az egyébként is első osztályú paklikat.

Hirdetés

A házibuli első szabálya: ne nálad legyen. Medivh most ezt a nehezebb úton tanulja meg a One Night in Karazhan kalandban, ahol az öreg őrző tornyát járhatjuk be, mielőtt az a sötét titkok és mágiák süllyesztőjévé vált volna. Felejtsétek el a lángoló légió ellen harcoló ősöreg mágus képét, és képzeljétek magatok elé Azeroth legnagyobb partiállatát. Itt bizony addig isszuk majd a mana potiont, amíg valamelyikünk padlót nem fog.

Egyszer régen…

A Hearthstone csapata mindig is hajlamos volt a Warcraft történelmét a lazább végén megfogni; ezúttal azt használták ki, hogy Medivh fiatalkoráról viszonylag keveset tudunk. Miért is ne lehetett volna a hét királyság partimestere? A Blizzard szerint könnyen meglehet, hogy Illidantól Jaraxxusig mindenki nála ropta a néptáncot. Ez egy olyan álomvilág, amelybe mi is szívesen beugrunk, és mivel Medivh maga adta át a meghívót, nem is hagyjuk ki az év partiját. Ami Karazhanban történik, az Karazhanban is marad; kiváltképp igaz ez a házigazdánkra, akit röviddel a kaland kezdete után elrabol Prince Malchezaar, és a torony legfelsőbb szintjén tart fogva. Az őrző figyelme nélkül a mágikus torony persze megőrül, és a mi feladatunk lesz, hogy Moroes (Medivh komornyikja) oldalán rendet tegyünk, és kiszabadítsuk a főnököt, mielőtt megérkezik a tömeg.

Aki játszott a World of Warcraft The Burning Crusade kiegészítőjével, és jól ismeri a mágus tornyát, az rengeteg régi ismerőst köszönthet majd ellenfélként. Rögtön a legelején például az MMORPG-ben még csak díszletként szolgáló tányérok támadása jelent majd nagyobb kihívást, mint gondoltuk volna. Az evőeszközök után megjelenik a mindenkinek válogatás nélkül beszóló tükör és a sakktábla, amelyen saját paklink helyett sakkfigurákkal kell helyt állnunk. Minden bossharc elképesztően kreatív és vicces, ráadásul Moroes olyan poénokat nyom közben, hogy lefordulunk a székről a röhögéstől. A kaland bulirésze tökéletesen sikerült, a baj csak a másnappal lesz.

A kincses láda

A többi kalandhoz hasonlóan ez is új lapokkal jutalmazza a játékosokat, szám szerint 45-tel. Ezeket a négy szint (plusz a mindenki számára elérhető ingyenes prológus) legyőzése, illetve a kasztkihívások teljesítése után kapjuk meg. Akad köztük néhány kifejezetten érdekes példány is: Barnes például képes megidézni bármelyik szörnyünk gyengébb 1/1-es verzióját a pakliból. Ez nem tűnik valami soknak, bár azért az 1/1-es Ragnaros is odabök körönként nyolc sebzést az ellenfélnek. Kapunk olyan kártyákat is, mint a Silverware Golem vagy a Malchezaar's Imp, amelyek megadják a kezdőlökést egy újfajta pakli felépítéséhez. Ettől függetlenül sajnos a 45 lapos készletből legalább 30 teljesen érdektelen/gyenge kártya, így a One Night of Karazhan közel sem lesz akkora hatással a játékra, mint annak idején Naxxramas vagy a The League of Explorers volt.

Még mindig itt tartunk

Ezt a részt már betéve fogják tudni azok, akik olvassák Hearthstone tesztjeimet, és lassan már én sem tudom, miért csinálom. Megint azon kell morgolódnom, hogy kijött tartalmi frissítésként a 2v2 Tournament mód, új kaszt, profilátalakítás vagy bármilyen játékbeli fejlődés nélkül. A One Night in Karazhan egy teljesen átlagos kiegészítő, és bár Karazhan mindig nagyon hálás helyszín a Warcraft-rajongók számára, nem tudok mást mondani, mint hogy hiányérzetem van. Talán a következő kiegészítőben mutat a Blizzard valami izgalmasat, addig pedig próbáljuk meg együtt kitalálni, mire jó a Purify kártya.

Hearthstone: One Night in Karazhan
A csillámok, a flitterek és a lila parókák után csak a másnap és a Standard mód marad.
Ami tetszett
  • Karazhan egy csodálatos hely
  • régi ismerős ellenfelek
  • néhány nagyon jó, új lap
Ami nem tetszett
  • nincs új játékmód
  • nincs új kaszt
  • nincs fejlődés
Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)