Hirdetés

Botrány a Dreamhacken, a Blizzard felesküdött a rasszizmus ellen

|

A Blizzard vezérigazgatója azonnali lépésekre szánta el magát, hogy ne ismétlődhessen meg, ami a Dreamhacken történt.

Hirdetés

Régen a 4chant hívták az internet pöcegödrének, ezt a szerepet mára kétség kívül a Twitch chat vette át. Ha valaki egy pillanat alatt ki akar ábrándulni az emberiségből, csak keressen egy nézett csatornát és kezdje el pörgetni a chatet.

Május 6-8 között zajlott a Dreamhack Austin, ahol a második helyet egy eddig ismeretlen, de kifejezetten technikás játékos, Terrence "TerrenceM" Miller szerezte meg. Bár alapvetően örülnünk kéne, hogy a profik közt a nép gyermeke ilyen jól teljesített, TerrenceM elkövette azt a hatalmas hibát, hogy feketének született, ezt pedig a Twitch chat nem tudta szó nélkül hagyni. Úgy ömlött a rasszizmus, mintha dézsából öntenék, a moderátorok pedig nem voltak a helyzet magaslatán, így aztán olyan magasra csaptak a gyűlölethullámok, amilyenre korábban még nem nagyon volt példa.

A Blizzard természetesen elfogadhatatlannak tartja ezt a hozzáállást. Szerintük (és ebben abszolút egyetértünk) a rasszizmusnak, szexizmusnak, zaklatásnak és egyéb diszkriminatív viselkedésnek sem játékon belül, sem azon kívül nincs helye. Tisztában vannak vele, hogy ez a mai napig egy komoly társadalmi probléma, de ha a világot nem is tudják megváltoztatni, a lehetőségeikhez mérten mindent megtesznek majd.

Mike Morhaime, a Blizzard CEO-ja elmondta, hogy már felvették a kapcsolatot a játékosokkal, streamerekkel, moderátorokkal, a Twitch-csel és a rendezvényeket lebonyolító szervezetekkel, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki a jövőbeli rendezvényekből. A Twitch segítségével egy olyan rendszer kialakításán dolgoznak, ami segít kiszűrni ezeket a felhasználókat, a rendezvényekre pedig új szabályokat vezetnek be, amelyek gátat szabhatnak az ilyen viselkedésnek.

Ha az eSportot legitimizálni akarjuk, akkor ez a fajta hozzáállás egyszerűen elfogadhatatlan. Mivel ez a probléma a játékvilág egészét érinti, nem elég, ha a stúdiók szorosabbra húzzák a szíjat, nekünk nézőknek kell változnunk, ez pedig nem lesz könnyű dolog. 

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)