Hirdetés

Hearthstone - minden, amit a Monster Hunt módról tudni érdemes

|

A Hearthstone új PvE játékmódja sokban hasonlít majd már jól ismert Dungeon Runhoz, de legalább ennyiben különbözik is a rongyosra játszott mókától.

Hirdetés

Rengetegen jöttek izgalomba, amikor a Blizzard bejelentette, hogy az új kiegészítőbe is beleszuszakoltak egy újrajátszható PvE módot. Ők mind csalódottan tapasztalták a The Witchwood megjelenésekor, hogy a játékmód bizony még nem elérhető, és csak két teljes héttel a kiegészítő rajtja után nyitja meg kapuit.

Hirdetés

A Blizzard minden bizonnyal azért döntött a csúsztatott indulás mellett, mert azt szerették volna, ha mindenki megtapasztalja az új standard rotát. A Hearthstone talán sosem változott még ennyit egyszerre: a holló évének indulásával három szettet is kipörgettek, miközben bekerült több mint 130 új kártya és megannyi új mechanika. Természetesen ennek ellenére is maradtak olyan deckek, amik alig változtak (ha egyáltalán) az egy hónappal ezelőtti állapotokhoz képest, de a páros-páratlan variánsokkal azért elég sok új pakliba is belefuthattunk az elmúlt hetekben. A kiegészítők megjelenése utáni néhány nap pedig mindig a legizgalmasabb a Hearthstone életében: ilyenkor még mindenki keresi a helyét, rengeteg az új pakli, és az emberek hajlandóak olyan elvetemült kombókat is kipróbálni, amiket egyébként legfeljebb csak nevetnének.

Felszabadító érzés, hogy néhány napig nem kizárólag Cube-Lock és Aggro-Pala ellen kell játszani (különösen az alacsonyabb rangokon), hanem szembejöhet gyakorlatilag minden, és mindennek az ellenkezője is. A Monster Hunt miatt ebből valószínűleg sokan kimaradtak volna, ezt pedig nem akarták a fejlesztők. Ha csak egy keveset ladderezel egy szezonban, akkor azt mindenképp az elején érdemes. A döntéssel persze nem mindenki értett egyet, de most már kár a múlton keseregni, hiszen itt van, megérkezett a Monster Hunt, és megannyi kihívással várja a játékosokat.

A Dungeon Runhoz hasonlóan ezúttal is több mint 40 bossból dobja össze a játék véletlenszerűen azt a nyolcat, akikkel meg kell mérkőznünk, az alap karakterosztályok helyett azonban 4 speciális karakterrel játszhatunk. Ezek közül kettőt, Tess Greymane-t és Darius Crowley-t már korábban leleplezte a Blizzard. Mellettünk Houndmaster Shaw és Toki lesz a két hős, akit választhatunk. Előbbi kevésbé izgalmas, kutyákat tud leidézni és őket buffolni, utóbbi azonban igazán különleges. A hero powerje például 0 manáért az, hogy visszapörgeti az időt a kör elejére, és újrakezdheti az egészet. Ez azért fontos, mert a paklija tele lesz random effektekkel, így ha valamit elrontottunk, vagy nem vagyunk elégedettek azzal, amit a gép dobott, újrakezdhetjük az egészet.

Minden karakter kap egy nemezist, a Monster Hunt utolsó bossaként fixen velük játszhatunk majd. Darius Crowley például Lord Godfrey-val vívhat pisztolypárbajt, Toki pedig a saját jövőbeli énjével küzd meg. Dave Kosak, a játék egyik vezető dizájnere elmondta, hogy azért vezették be ezt a rendszert, mert a Dungeon Run során eléggé meg tudta szivatni a játékosokat a random utolsó boss, emiatt sokaknak el is ment a kedve attól, hogy minden kaszttal kigrindeljék a győzelmet. Ebben a formátumban ha elsőre nem sikerül, már ismerni fogjuk az ellenfél képességeit, így a következő alkalommal finomhangolhatjuk a paklinkat. Természetesen ha egyszer sikerül legyőzni a nemezisünket, legközelebb már véletlenszerű ellefél vár minket a Monster Hunt végén.

Ezzel azonban még nincs vége. Ha mind a 4 kaszttal végigtoltátok az új módot, jön a giga-mega boss, Hagatha a boszorkány, aki az egész kiegészítőért és annak minden szörnyűségéért felel. Ellene mind a 4 hőst csatába vihetjük, akik a Deathknight lapokhoz hasonlóan benne lesznek a paklinkban, és kijátszásukkor új hero powert, valamint néhány extra lapot is kapunk. Kifejezetten izgalmasnak tűnik a dolog, valószínűleg tényleg lesz benne kihívás.

A Monster Hunt már elérhető, nézzétek meg ti is!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)