Hirdetés

A világbajnokságra vezető út első lépcsője volt a budapesti Hearthstone-verseny

|

A hétvégén hatvannégy elszánt, de nem a legkomolybb profik közé tartozó Hearthstone-játékos csapott össze egy elég komoly téttel bíró, mégis rendkívül jó hangulatú tornán.

Hirdetés

Korábban a Heroes of the Storm kapcsán már szóba került, hogy 2016-ra kicsit újragondolta az esport-terveit a Blizzard. Az eddigi szezonokhoz képest, amikor tulajdonképpen a BlizzCon volt az egyetlen nagy, világszintű versenyük, az odáig vezető legtöbb esemény pedig online selejtezőkből és csak a profik számára elérhető versenyekből állt. Idén viszont ez egészen megváltozott, ami a hazai Hearthstone-közösség számára már most egy izgalmas összejövetelt hozott.

Hearthstone verseny, ahogy illik

A kártyajáték őszi nagy bulijára ugyanis egy három (téli, tavaszi és nyári) szezonból álló turné során is ki lehet jutni, amiknek a lebonyolítására a Blizzard a saját szoros ellenőrzése helyett külsős, regionális partnereket kért fel. Ez pedig sokkal több helyszíni versenyt jelent, ahol ráadásul nem csak a profik juthatnak szóhoz.

Ennek a jegyében zajlott szombaton a Tavern Hero Hungary is, ahol szabad nevezés után hatvannégy játékos vágott neki egy hosszú napnyi Hearthstone-nak. A tét elég komoly volt, ugyanis a végső győztes a játék egy héttel később megrendezésre kerülő európai selejtezőtornájára kvalifikálhatta magát.

Így nem meglepő, hogy a nevezett játékosokon kívül azok közül is jó néhányan konkrét paklikkal érkeztek a helyszínre, akik a várólistán ragadtak, de reménykedtek egy-egy felszabaduló helyben. Mivel az első körbe a nevezés gyorsasága alapján bárki bekerülhetett, olyan játékosok is asztalhoz ültek a Tavern Hero során, akik még nem éppen tartoznak a tapasztaltabb Hearthstone-osok közé, de aki szeretett volna eljutni a döntőbe, nem számíthatott arra, hogy végig kezdőkkel fog összekerülni, ugyanis hamar elég erős lett a megmaradt játékosok mezőnye.

Kocsmai hangulat

Míg a nap végéhez közeledve a budapesti helyszín alagsorában a gépeknél néztek egymással (illetve inkább egymás paklijaival) a versenyzők, addig a kiesettek egy szinttel feljebb a kivetítő előtt nézték a hátralévő összecsapásokat. A Hearthstone kocsmai hangulatához illően kedélyesen folyt a csevely, természetesen a kártyajátékról: arról, ki milyen szerencsétlenül húzott aznap, ki milyen hibákat vétett, milyen lapok lehetnek még az aktuális meccsben szereplő paklikban, vagy éppen mi lenne a legjobb stratégia az adott helyzetben.

Persze volt, aki nem állta meg, hogy még a döntőt nézve is saját laptopján megpróbáljon feljebb kúszni egy-egy szintet a ranglétrán, de volt, aki a Tavern Hero hangulatát kimaxolva a többi néző kérésére avanzsált kommentátorrá, vicces megjegyzésekkel megtűzdelve az egyébként rendkívül érdekes játékelemzést.

Az este végére persze csak egy győztes maradhatott, az utolsó mérkőzés után pedig a sok esportolóhoz hasonlóan arcátlanul fiatal és legalább ennyire ügyes Aero-nak gratulálhattak a szervezők és a versenytársak.

Nem csak a gyakorlás fontos

A verseny győztesével való rövid beszélgetésből kiderült, hogy a rutin ugyan fontos, nem csak az számít, hány meccset nyom le az ember. Aero ugyan kisebb megszakításokkal, de a Hearthstone végleges megjelenése óta játszik, de kollégista diákként manapság csak hétvégenként nyílt alkalma gyakorolni.

A felkészülése viszont nem merült ki ennyiben, egy barátjával alaposan kielemezték a lehetséges matchupokat is, tehát azt, milyen ellenfelekkel szemben melyik paklit érdemes választania. A több mint tízórányi Hearthstone viszont nem jelentette Aero útjának végét, ugyanis a győzelemmel a hétvégi európai selejtezőre is kvalifikálta magát. A veszprémi srácnak viszont ezúttal sokkal keményebb mezőnyben, a hasonló tornák győztesei és a Blizzard ranglistája alapján behívott játékosok ellen kell bizonyítania.

Sok sikert kívánunk neki!

Hirdetés
Hirdetés
0 mp. múlva automatikusan bezár Tovább az oldalra »

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Ne maradj le a legfontosabb hírekről! Engedélyezd az értesítéseket, cserébe elsőként tudod meg, ha bejelentik a Half-Life 3-at! (Nem spamelünk, becsszó!)